Inaktiv platsannons

Processledare med BI kompetens i Malmö

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

Division/företag: Lantbruk
Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Plats: Malmö

Är du en noggrann och analytisk processledare med god förståelse för ekonomiprocesser och BI? Trivs du i en roll där du har många sociala kontaktytor men också får grotta ner dig i system? Är du van vid att lyfta blicken och arbeta ur ett helhetsperspektiv? Då är det här rollen för dig!

Om rollen

Lantmännen, division Lantbruk söker nu en Process Manager med spets inom BI/beslutsstöd till ett av sina processutvecklingsteam. Du kommer att ingå i ett team som, med utgångspunkt i Lantmännens processer och system, Cognos med kringapplikationer, koncernapplikationer och M3 m.fl., driver utvecklings- och förändringsprojekt inom verksamheten med syfte att förbättra beslutsstöd och arbetssätt, samt öka kvalitet och effektivitet inom standardiserade divisionsövergripande processer.

Lantmännen letar ständigt efter långsiktiga, effektiva och hållbara lösningar. I rollen behöver du därför med enkelhet kunna skapa dig en förståelse för verksamheten och kunna omvandla denna förståelse i effektivt beslutsstöd. Du ska inneha en förmåga att fånga upp när behov av ny typ av uppföljning behövs samt att hitta lösningar på både kort och lång sikt.

I rollen ingår även support och utbildning av användare i Cognos och kringliggande applikationer samt vara kontaktperson mot IS/IT. Djup kunskap i Excel är också ett måste för att kunna supportera användarna på ett bra sätt, men än viktigare är förmågan att kunna se helheten och skapa ett beslutsstöd tillräckligt flexibelt och snabbrörligt för att minimera behov av Excel för att ytterligare vrida och vända på data. Rollen är placerad på huvudkontoret i Malmö. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Driva förvaltning och utveckling inom ditt område. Identifiera avvikelser och aktivt driva förbättringsprojekt mot IS/IT och övrig verksamhet enligt Lantmännens förvaltningsmodell
  • Utveckla rapporter i Cognos utifrån standardiserade modeller
  • Uppsättning/förvaltning av modell för budgetarbetet
  • Ansvara för att rutiner och arbetssätt dokumenteras
  • Driva genomförande av tester och ansvara för införandet av nya rapporter, modeller etc.
  • Projektdeltagande
Bakgrund och kvalifikationer

Vi letar efter dig som jobbat några år och som nu är ute efter en ny utmaning i en organisation där vi tror mycket på att utveckla våra medarbetare. Troligtvis har du en högskoleutbildning inom IT eller ekonomi och har god förståelse för ekonomiprocesser och BI. Goda kunskaper inom verksamhetsprocesser är ett krav och du bör ha förståelse och intresse för IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat i projekt samt har erfarenhet från Cognos/TM1.

Vem är du?

På Lantmännen värdesätts din trivsel och att ha kul på jobbet, därför kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du drivande, noggrann och analytisk. Du är en praktisk problemlösare och har sinne för både detaljer samtidigt som du inte tappar helhetsbilden. För att lyckas i rollen har du lätt för att skapa kontakter och relationer både internt och extern. Att tala inför grupp är ett moment du behärskar väl och du kommunicerar obegränsat på både svenska och engelska.

Din ansökan

Lantmännen Lantbruk samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via . All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Lantbruk | Deltidsjobb