Inaktiv platsannons

Orderhandläggare till ABB i Kista

Om tjänsten

I den här rollen blir du en del av orderavdelningen på ABB AB/Lorentzen & Wettre, världsledande leverantör av instrument och lösningar för kvalitetskontroll av papper och massa. Ca 90 % av vår försäljning är exportförsäljning. Enheten ingår i Process Industries inom ABB:s affärsområde Industrial Automation som levererar kompletta el- och automationslösningar, branschspecifika produkter och livscykeltjänster till kunder inom gruvor, massa och papper, metall, aluminium och cement.

Uppgifter :

I arbetet ingår hantering av alla förekommande ärenden på vår orderavdelning; du ansvarar för ordern från registrering till leverans av godset. Detta innebär att dina uppgifter kommer att innehålla registrering av order i SAP (produktorder, reservdelsorder, serviceorder), fakturering av dessa samt hantering av spedition och logistik, vilket innebär kontakter med fraktföretag och speditörer. Arbetet innebär kontakter med vår säljkanaler; där information om leveranstider, artikelnummer på reservdelar, utfärdande av reservdelsofferter mm ingår. Viss statistik, t ex Intrastat ingår i uppgifterna. Kontakter med banker gällande remburser, dokumentinkasso förekommer också. Du kommer också att hålla SAP och Business online uppdaterade och registrera nya kunder i SAP.

Du kan se fram emot ett stort eget ansvar, men också nära samarbete med kolleger i teamet och på enheten, med våra försäljningsingenjörer och givetvis med våra kunder. Du är placerad på ABBs kontor i Kista.

Krav:

För att lyckas i rollen, har du minst gymnasieexamen, gärna med inriktning mot ekonomi. Tidigare erfarenhet av orderhantering är meriterande; vårt fokus är på att komplettera avdelningen med en person med goda kunskaper om import/export samt spedition och logistik, samt med kunskap om avancerade betalningsformer såsom remburser och dokumentinkasso. Arbetet kräver mycket god datorvana inklusive god kunskap i affärssystemet SAP, samt goda kunskaper i Officepaketet. Du behöver också behärska engelska och svenska, i både tal och skrift.

Som person är du organiserad och noggrann, samarbetsvillig, proaktiv och trivs med att ha kundkontakt. Din positiva grundsyn och förmåga att identifiera problem och lösningar på ett tidigt stadium gör dig till en uppskattad teammedlem.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kista
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kista | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)