Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt till H&M IT i Stockholm

Är du intresserad utav mode och heminredning? Hitta ett jobb på HM, ett världsledande företag inom klädindustrin. Se vilka jobb HM erbjuder just nu!

Om tjänsten

Är du redo för en spännande roll som Lösningsarkitekt där du får arbeta med komplexa systemlösningar inom en snabbrörlig miljö full av möjligheter? Bra, då är Division Sales Store något för dig – du kommer att ingå i vårt Point of Sales (POS) Team och hjälpa oss att leverera den bästa IT-leveransen till våra butiker världen över.


Modeindustrin är i ständig förändring och det betyder att vi kan erbjuda dig utmanande arbetsuppgifter med många nya intressanta och innovativa projekt. Alla med fokus på kundupplevelse och ”sömlös” shopping mellan vår online butik och våra fysiska butiker. Du kommer att ingå i ett team där du arbetar nära representanter från andra länder och andra samarbetspartner där du kommer vara delaktig i att forma framtidens kundupplevelse.


Divisionen Sales Store ansvarar för utveckling och leverans av IT-system och relaterade tjänster som möjliggör försäljning i butiker inom H&M-koncernen. POS-teamet ansvarar för IT-leveransen för alla H&M-koncernens varumärken och länder, exklusive franchise. Teamet består av Kravanalytiker, Arkitekter och Releasekoordinatorer vilka hanterar all affärsutveckling för POS. Vi har ansvaret för kravanalys, design och omfattning av nya POS-releaser, detta i nära samarbete med våra leverantörer och interna intressenter.


Som lösningsarkitekt i teamet ansvarar du för arkitekturen i POS-lösningarna. Du kommer att analysera krav och driva lösningsdesign för att uppfylla behoven och förverkliga visionen från H&M:s affärsfunktion. Du kommer att arbeta i nära samarbete med både interna aktörer och externa leverantörer vilket innebär att granska lösningsförslag och se till att lösningarna är anpassade till målarkitekturen.  Rollen innebär mycket fokus på innovation, omni-kanalen vilket innebär att följa och anamma de senaste trenderna. Du kommer också att arbeta i nära samarbete med andra erfarna arkitekter samt vår affärsfunktion för att optimera de övergripande IT-lösningarna.


För att lyckas i den här rollen har du en helhetssyn och är pådrivande. Du kan arbeta metodiskt i en dynamisk arbetsmiljö med skiftande krav. Tillsammans med vår verksamhet och våra leverantörer kommer du att skapa stort värde för våra butiker.


Dina ansvarsområden


Arbetet som lösningsarkitekt hos H&M är både roligt och utmanande.  


Du kommer exempelvis att:

  • Ansvara för arkitekturen inom ditt område och etablering av systemintegrationer
  • Analysera kraven och genomföra det övergripande analys- och designarbetet
  • Utföra riskanalyser och verifierar design och lösning mot målarkitekturen, avseende funktionella och icke-funktionella krav, t.ex. prestanda, stabilitet, expanderbarhet, hanterbarhet och säkerhet
  • Driva förbättringsarbete och initiera nödvändiga tekniska förändringar
  • Ansvara för dokumentation av arkitektur, riktlinjer och processer
  • Som lösningsarkitekt har du en aktiv dialog med projektledare, arkitektledare, företagsrepresentanter, kravanalytiker, test etc.


Din kompetens


Precis som alla på H&M, tror vi att du är en social, öppen, kommunikativ försäljningsinriktad och ambitiös lagspelare full av drivkraft och optimism.


Vi tror att du har erfarenhet som teknisk projektledare med arkitektambitioner eller 4-5 års erfarenhet som lösningsarkitekt samt har en en akademisk utbildning inom IT.


Du behöver ha följande kompetenser:

  • Erfarenhet av arbete i nära affärs- och affärsrelaterade projekt som påverkar slutanvändare
  • Erfarenhet av utveckling av integrerade lösningar i stora företagsarkitekturer
  • Erfarenhet av molnarkitektur, gärna i en Agile och SAFe-miljö.
  • Erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer i gemensamma utvecklingsleveranser
  • Mycket god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska
  • Ha ett lösning- och resultatorienterad förhållningssätt med förmåga att organisera och skapa struktur.
  • Det är fördelaktigt om du har och erfarenhet av detaljhandel och / eller POS-system och är bekväm med att läsa och förstå juridisk dokumentation.


Tjänsten är placerad i Marievik och vissa resor kan förekomma.


Låter det intressant? Här är din chans för en karriär utöver det vanliga!


För mer information och frågor om tjänsten, vänligen kontakta personalansvarig Madelene Molin, madelene.molin@hm.com.

Vi hanterar ansökningarna kontinuerligt så ansök genom att skicka in ditt CV samt personliga brev så snart som möjligt, dock senast 2019-06-02.



Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)