Inaktiv platsannons

Verksamhetsnära systemförvaltare till HR IT i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom Human Resources Business Development and System Support, som tillhör Scanias centrala personalfunktion, är vi ett gäng glada, engagerade och idérika medarbetare som arbetar med systemfrågor för Scanias HR-system i Sverige. Gruppen består av tre team; HR, Tid och Lön. Vi behöver nu stärka upp med ytterligare en medlem till Löneteamet. 

Arbetsområde
Teamets huvudansvar är de månatliga lönekörningarna som omfattar över 20 000 Scaniaanställda, samt underhåll, förbättringsarbete och support av lönesystemet. Teamet ansvarar också för tillhörande analys- och rapportverktyg. 

Arbetsformer
Du kommer arbeta nära verksamheten, systemägare och övriga stakeholders, där en del av arbetet är att förstå och prioriterar vilka förändringar som ska göras. Teamet är också huvudkontakt mot externa leverantörer och intern IT. 

Medlemmarna i teamet sitter nära varandra, jobbar tätt ihop och fördelar själva arbetsuppgifterna mellan sig. 

Arbetsuppgifter
Bland arbetsuppgifterna ingår att:

  • Planera och genomföra månatliga lönekörningar, samt under året förkommande bearbetningar som tex årsomställning, semesteromställning och lönerevision
  • Hålla sig informerad om gällande lagkrav och kollektivavtal inom området
  • Systemsupport till verksamheten med felsökning och utredningar
  • Uppsättning av systeminställningar, behörighetsstrukturer och rapporter
  • Analysera och förstå krav/önskningar på förändringar
  • Prioritera och beskriva systemförändringar
  • Beställare mot leverantör och intern IT
  • Leda och koordinera förändrings- och utvecklingsarbete
  • Delta i större initiativ inom teamets portföljansvar

 

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning inom IT och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har arbetat i en komplex värld med erfarenhet av stora lönekörningar och filöverföringar. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du serviceinriktad, driven och strukturerad. Du har lätt att sätta dig in i nya flöden och situationer och översätta dem till lösningar. Du har ett högt kvalitetstänk och lever efter principen rätt från mig. Du arbetar lika bra i team som självständigt och gillar att dela med dig av dina erfarenheter.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka Scania resa mot framtidens HR system. 

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job express. 

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Marianne Pettersson (chef), 08-553 82890 för mer information om tjänsten eller rekryterare Mikaela Borneson, 08-55380326 om processen.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej