Inaktiv platsannons

Elmekaniker till Scanias Bussutveckling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Buss är i en spännande och intensiv utvecklingsfas med fokus på framtiden som innefattar autonomi, elektrifiering och digitalisering. 

Gruppen Vehicle and Workshop är en 18 personer stark grupp som jobbar med buss (chassi/kaross) för att hjälpa till och färdigställa fordonet för hela Scania. Vi ligger i framkant av ett teknologiskifte där framtiden innebär självkörande, elektrifierade fordon. I detta har gruppen en central roll och är nära sammanfogad med hela Scania. Gruppen består av fordonselektriker, mekaniker och materialhanterare där lösningar snabbt kan hanteras internt.

Vi behöver nu utöka gruppen och söker därför dig som vill vara med och vara starkt bidragande till vårt redan starka team.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba i team med planering, utförande och ha ett stort helhetsansvar från idé till genomförande där det som mekaniker finns en stor frihet att vara med att påverka hur idéerna ska förvandlas till konkreta lösningar. Dina arbetsområden innefattar:

  • Förberedelse för prov
  • Förbereda konceptuella installationer
  • Reparationer & Servicearbete
  • Bygga och förlägga kablage
  • Systemtester och verifieringar

Din profil

Scania satsar nu på att förstärka elfordonssidan med stora behov inför framtiden. Vi söker därför dig som är driven, ansvarstagande och som har en vilja att vara en aktiv del av utvecklingsarbetet mot Scanias nästa generations produkter. Du kommer löpande ha nära kontakt med Scanias utvecklings- och provningsingenjörer där ni planerar och utvärderar jobben tillsammans.

Du har kunskap om fordonsel/installationselektriker och har B-körkort. Erfarenhet av arbete med tunga fordon, diagnostisering/programmering och D-körkort är meriterande.

Vi erbjuder

Skräddarsydda utbildningsvägar för personlig utveckling samt forma spetskompetens inom ditt område. Du får vara med i branschens uppstart av elektrifiering och möjlighet att bygga en unik kompetens.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, lunch till reducerat pris och mycket mer. 

Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej