Inaktiv platsannons

Funktionsutvecklare av drivlinestyrning elektrifierade drivlinor i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Utvecklingen av elektrifierade drivlinor är inne i en spännande fas där efterfrågan på elektrifierade fordon ständigt växer på marknaden. En viktig faktor till att kunna ligga först i denna utveckling är att ideligen förbättra ingående komponenter och styrningen av dessa. För att nå dit så krävs det ständigt nytänkande kring funktioner och elektronik, men också kring arbetssätt för utveckling och kvalitetssäkring.

Vi kraftsamlar nu inför framtiden och söker dig som tillsammans med oss vill utveckla framtidens elektrifierade drivlinor med styrning av elmotorer och batterier samt vill vidareutveckla hållbara och säkra transportlösningar.

På gruppen Electrified powertrain and clutch control inom sektionen Powertrain Control Strategy behöver vi förstärka vårt gäng med ytterligare funktionsutvecklare för att hantera de utmaningar vi har framför oss. Gruppen består idag av 15 ingenjörer med erfarenhet från mekatronik och inbyggda system. Vi är uppdelade i tre olika team med ansvar för planering och fördelning av uppgifter inom respektive område.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att jobba med att ta fram funktioner för styrning av vår elektrifierade drivlina, både i lastbil och buss. Vi tar ansvar för utvecklingskedjan från första idé till utveckling och implementering. Uppgifterna inkluderar även att du hanterar kravställning, FMEA samt att testa dina funktioner i en simuleringsmiljö innan du även testar i fordon. För att kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får alla medarbetare ta körkort för tunga fordon. Utvecklingen av mjukvaran sker både i Stateflow/Simulink och i C. 

Din profil
Vi tror att du som söker är minst civilingenjör eller har motsvarande utbildning med ett stort intresse för fordon, reglering och elektrifiering. Du är duktig på att programmera och om du tidigare har varit i kontakt med Stateflow/Simulink eller C är detta meriterande. Dessutom är kunskap och erfarenhet inom elmaskinsstyrning, inbyggda system, reglerteknik och signalbehandling önskvärda.

Du är engagerad, nyfiken, intresserad och har förmåga/vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande och kreativt klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du har körkort för bil och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Har du dessutom erfarenhet från fordonsbranschen är det ett plus. 

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
Ytterligare information
Kontakta gärna rekryterande chef Magnus Klingvall tel 08 553 898 93

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej