Inaktiv platsannons

Säkerhetsstrateg järnväg i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetsstrateg järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 4 juni.

Vill du arbeta som säkerhetsstrateg järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att vara förutsättningsskapande och koordinerande med uppgiften att företräda Underhåll, samt i vissa fall Trafikverket, i säkerhetsfrågor kopplat till järnväg och som oftast är av strategisk och långsiktig karaktär. Du bidrar till en god säkerhetskultur genom att verka för ett systematiskt arbete där krav omhändertas, säkerhetsrisker minimeras och korrigerande åtgärder genomförs i verksamheten utifrån identifierade risker och brister.

Som säkerhetsstrateg bidrar du till en ökad förståelse och engagemang för säkerheten genom analys och kommunikation av risker på en samlad nivå. Säkerhetsenheten på Underhåll består av strateger, handläggare, samordnare och en säkerhetschef. Säkerhetsenheten ska tillsammans bistå ledning och verksamhet i utvecklingen av säkerheten inom underhållsverksamheten. Du kommer även att driva ett säkerhetsforum för säkerheten på järnväg, där representanter från underhållsverksamheten ingår. Du kommer att säkerställa att samordning, samarbete, kunskaps- och informationsspridning inom säkerhetsområdet fungerar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att leda, utveckla eller samordna komplexa processer eller projekt i en större organisation
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av byggherrens arbetsmiljöansvar
  • har erfarenhet av arbete med elsäkerhet

För att lyckas i rollen som säkerhetsstrateg järnväg krävs att du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-04

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej