Inaktiv platsannons

Kvalificerad Controller Nationell trafikledningssystem i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Controller Nationell trafikledningssystem. Vi vill ha din ansökan senast den 3 juni.

Vill du arbeta som Kvalificerad controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en kvalificerad controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning.

Som kvalificerad controller kommer du att jobba med stora utvecklingsprojekt som handlar om att digitalisera och ta fram ett nationellt tågledningssystem, samt digitalisering av kapacitetstilldelningen på järnväg, där du arbetar med att planera och leda budget-, prognosarbete och resultatuppföljning. Tjänsten innebär också att du kommer fokusera på det finansiella och arbeta med att processleda och kvalitetssäkra projektens kostnadsuppföljningar, prognosbedömningar och ekonomiska avvikelsehanteringar. Du genomför uppföljning och analyser, och vid behov ad-hoc analyser. Du tar fram beslutsunderlag till projektledning och chefer. Tjänsten innefattar ett samarbete med projektledare, chefer och avdelningens övriga controllers. Du tillhör avdelningen ekonomi och styrning och deltar i avdelningens arbete med ständiga förbättringar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har civilekonom/ekonomie-magisterexamen med controller-bakgrund, civilingenjör med fokus på ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med controlling
  • har jobbat i ett större affärssystem
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet

Det är meriterande om du

  • har arbetat som controller i en större organisation
  • har erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet, vilket innebär att du har arbetat med exempelvis projektuppföljning eller projektredovisning
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen kommer du att samarbeta brett med chefer och controllers i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga relationer. Du har även en god kommunikationsförmåga och vana att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, detta så att förståelse och förankring skapas hos berörda parter i organisationen. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-03

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej