Inaktiv platsannons

Forskningsassistenter i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-05-16

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Nationalekonomiska institutionen är en av de största institutionerna inom Samhällsvetenskapliga fakulteten med ungefär 100 anställda från ett tiotal länder. Årligen deltar runt 1 000 studenter i någon av våra kurser på grund-, master- och forskarutbildningsnivå. Forskningens fokus ligger på arbetsmarknadsekonomi, makroekonomi och offentlig ekonomi. Forskare vid institutionen anlitas ofta som experter i offentliga utredningar och i media samt samverkar på många sätt med det omgivande samhället. Se för ytterligare information.

Arbetsuppgifter
Vi söker upp till fyra forskningsassistenter för en tidsbegränsad anställning som varar i högst två år. Som forskningsassistent arbetar du nära institutionens forskare och hjälper dem i deras forskningsprojekt. Arbetet omfattar allt från datainsamling och bearbetning till att bistå forskare som gör avancerad ekonometrisk analys i forskningsprojekt med stora registerbaserade datamaterial.

Kvalifikationer
Den sökande ska ha en grundexamen i nationalekonomi. Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Du har ett genuint intresse av forskning, särskilt för samhällsfrågor och nationalekonomi. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbets- och initiativförmåga, flexibilitet och förmåga att självständigt analysera data.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Masterexamen inom nationalekonomi, alternativt avslutat det första året av ett mastersprogram inom området. Utbildning med inriktning på kvantitativ analys är meriterande och erfarenhet av programmering, t.ex. i Stata, är värdefull.

Du söker anställningen via Uppsala universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Bifoga endast personligt brev, CV och kandidat, magister- eller masteruppsats. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Urval och intervjuer sker löpande, vilket betyder att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde
Enligt överenskommelse

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning max två år.

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Professor Per-Anders Edin, 018-471 10 97, per-anders.edin@nek.uu.se och professor Oskar Nordström Skans, oskar.nordstrom_skans@nek.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2019, UFV-PA 2019/1613.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej