Inaktiv platsannons

Upp till tio amanuenser vid matematiska institutionen i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-05-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik och matematisk statistik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 120. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 600.

Institutionens forskning är uppdelad i de tre programmen algebra och geometri, analys och sannolikhetsteori samt tillämpad matematik och statistik.

Arbetsuppgifter: Amanuensen är student som vid sidan av sina studier undervisar och ansvarar för Mattesupporten samt t ex deltar vid rättning av tentor och inlämningsuppgifter, utbärning och hämtning av tentor. Deltagande vid diverse aktiviteter för popularisering av matematik kan ingå i arbetsuppgifterna.

Anställningens omfattning är 20 % av heltid och anställningsperioden är 12 månader.

Kvalifikationskrav: För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Sökande ska vara antagen till utbildning och bedriva studier i matematik på grundnivå eller avancerad nivå vid Uppsala universitet. Vi eftersträvar en jämnare fördelning av intresseområden bland amanuenserna och ser gärna sökande som har ett särskilt intresse för sannolikhetsteori och statistik.

Förmåga att undervisa på svenska är ett krav. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ange särskilt om du är intresserad av att hjälpa till med att ordna populärvetenskapliga evenemang. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentportalen/Ladok.

Intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens utgång.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-08-19.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12.

Anställningens omfattning: 20 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor Inger Sigstam, tel 018-4713223, e-post inger.sigstam@math.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2019, UFV-PA 2019/1364.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej