Inaktiv platsannons

Engagerad business controller i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Engagerad business controller

Vill du jobba som ekonom med skogligt fokus? Nu söker vi en engagerad och driven business controller med placering på vårt huvudkontor i Sundsvall. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som business controller arbetar du inom SCA Skogs centrala ekonomistab. Tillsammans med ekonomichef och övriga tre business controllers ansvarar du för resultat-, prognos och budgetarbetet och fungerar som ekonomiskt stöd till verksamheten. Du bidrar kontinuerligt till utveckling av våra rutiner och processer för att säkerställa att verksamheten har bästa möjliga beslutsstöd.
 


Tjänsten innebär rapportering i samband med bokslut, uppföljning och prognoser och dina huvudsakliga ansvarsområden är:


 



  • Ansvara för uppföljning och rapportering av resultat

  • Sammanställa och följa upp ekonomiska avstämningar, prognoser och analyser

  • Driva avgränsade projekt, t ex inom kostnadsbesparingar eller processförbättringar

  • Delta i bokslutsarbetet

  • Driva budget- och prognosprocess

  • Uppföljning och utveckling av den interna kontrollen

  • Stöd till ledningsgrupper på olika nivåer i företaget


 SCA Skog är indelat i nio olika resultatenheter där ekonomiarbetet är fördelat bland business controllers.

Vem är du?

Vi söker dig som utmanas och drivs av ständiga förbättringar och som har en egen stark drivkraft för ökad prestation och lönsamhet. Du är analytiskt lagd och har lätt att förstå praktiska sammanhang. Du har ett strukturerat arbetssätt, förmåga att ta initiativ och har lätt för att skapa goda relationer, både internt och externt. Du är van att jobba med och har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har arbetat med SAP/R3. Som person är du positiv, engagerad och resultatinriktad. Då tjänsten även innehåller ett funktionellt ledaransvar kommer vi även att lägga vikt vid dina ledaregenskaper och erfarenheter som ledare. Vi vill att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; respekt, högklassighet och ansvar. Formellt vill vi att du är utbildad civilekonom eller motsvarande, gärna med några års arbetslivserfarenhet inom liknande arbetsuppgifter främst business controlling.

Vad erbjuder vi dig?

Som business controller på SCA får du en utmanande och intressant roll i en organisation som präglas av god stämning samt ett öppet och prestigelöst arbetssätt. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där möjligheter till utökat ansvar är goda. Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)