Inaktiv platsannons

Delprojektledare inom HR-området - Vattenfall Services i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

HR-avdelningen på Vattenfall Services ansvarar för det strategiska HR-arbetet inom affärsområdet och består idag av 7 personer. Vi har, parallellt med löpande HR verksamhet, flera olika HR projekt som ska säkra vår kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Vi är i en expansiv fas och behöver nu en initiativrik och drivande delprojektledare som ansvarar för vår projektledar- och beredarskola som ska starta upp under 2019. Du som delprojektledare får även ansvaret för att bemanningsprocessen fungerar så att 150 nya medarbetare får en bra start inom Vattenfall Services  

Vi erbjuder ett spännande uppdrag där du dels får påverka hur starten för våra nya medarbetare blir och dels driva projekt inom utbildningsområdet. Rollen innebär mycket kontakt både internt och externt. Arbetet bedriver du självständigt men med stöd från övriga kollegor i HR teamet. Tjänsten är en visstidsanställning fram till 31 december 2019, men med möjlighet till förlängning.

Din roll som Delprojektledare
I rollen ingår två huvudansvarsområden men vissa arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på arbetssituationen inom HR-avdelningen.

Det ena ansvarsområdet är att vara delprojektledare för Projekt- och beredarskolan vilket innebär att säkerställa:
- den långsiktiga planeringen för utbildningen
- att de interna förutsättningarna för utbildningen är på plats
- att samarbetet med utbildningsleverantören fungerar
- planerna för respektive utbildningstillfälle samt ha kontakt med alla elever.

Det andra ansvarsområdet är att säkerställa att bemanningsprocessen för vårt nya avtal med EON implementeras på bästa sätt (ca 150 nya medarbetare). Detta innebär bland annat att du behöver knyta kontakt och samarbeta med rekrytering, HR administration, utbildningssamordning med flera. Du ansvarar också för att planeringen och genomförandet av introduktionsprogrammet genomförs för alla nyanställda. Du tillsammans med linjeorganisationen säkerställer att alla medarbetare får en bra start hos Vattenfall Services .

Dina kvalifikationer som Delprojektledare
- Högskoleutbildning inom beteendevetenskap, personalvetarutbildning eller motsvarande. Alternativt gymnasieutbildning samt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av HR-arbete inom exempelvis utbildning, rekrytering eller som HR-specialist är ett krav
- Du behärskar svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska
 
För att passa för rollen behöver du vara självgående och ha förmåga att arbeta självständigt och tar egna initiativ för att lösa de hinder och problem som uppstår under projektens genomförande. Det kommer att vara många olika arbetsuppgifter som behöver hanteras varför det krävs en god organisationsförmåga och att du kan arbeta strukturerat. Du är utåtriktad och trivs med skapa och utveckla nya relationer och arbeta i grupp tillsammans med andra. 

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)