Inaktiv platsannons

Gruppchef produktionsgrupp Lule älv Nord - Vattenfall Vattenkraft i Jokkmokk

Om tjänsten

Vill du vara med och fortsätta utveckla produktionsverksamheten inom Vattenfall Vattenkraft?

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vi söker nu en chef till Produktionsgrupp Lule älv Nord inom avdelningen Produktion Nord.

Som gruppchef kommer du att ha personalansvar för 23 medarbetare som arbetar på kraftstationerna i övre Lule älv samt lilla Lule älv. De huvudsakliga arbetsuppgifterna för gruppen är kopplande till att säkerställa tillgängliga och säkra anläggningar. Medarbetarna är placerade i Porjus och Akkats (Jokkmokk). Resor ingår som en naturlig del i arbetet.

Utöver personalansvaret har du ett operativt anläggningsansvar för kraftstationerna inom området. Där ansvarar du för säkerhet, yttre miljö och tillgänglighet. Dessutom har du ekonomiskt ansvar för drift- och underhållskostnaderna. Utveckling av verksamhet och medarbetare är en viktig del av arbetet. Du medverkar aktivt och bidrar till hela avdelningens fortsatta utveckling och förbättringsmöjligheter. I denna roll rapporterar du till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Produktion Nord.

Dina erfarenheter
Vi söker dig med erfarenhet av en ledande roll. Du har en bakgrund inom någon drift- och underhållsverksamhet, med fördel inom vattenkraft.

Som ledare är du engagerad och lojal, och du har god förmåga att skapa engagemang och delaktighet i arbetet mot de gemensamma målen. Du arbetar bra tillsammans med andra, och med din kommunikation och lyhördhet skapar du möjligheter för ett bra samarbete såväl inom den egna gruppen som med andra yrkeskategorier.
Du har förmåga att skapa struktur i din verksamhet och du leder och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Med kreativitet och nytänkande bidrar du till utveckling av såväl medarbetare som arbetssätt vilket bidrar till det gemensamma arbetet mot verksamhetens mål.
Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift och du läser och förstår engelska. B-körkort är ett krav.

Placeringsort
Tjänsten är placerad i Porjus eller Jokkmokk.

Frågor
Rekryterande chef Olov Bäcklund, tfn 076-790 77 98
Rekryterare Jenny Lundberg, mail jenny.lundberg@vattenfall.com

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jokkmokk
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Jokkmokk | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)