Inaktiv platsannons

Logistikchef Brothers i Stockholm

RNB arbetar med produktion, marknadsföring, försäljning i våra butiker samt inom olika stödfunktioner. Oavsett vilken roll man har hos oss, är den främsta uppgiften att vara med och skapa marknadens bästa shoppingupplevelse för kunden.

Om tjänsten

Brothers är en ledande svensk herrmodekedja med butiker i både Sverige och Finland. Tillsammans är vi cirka 400 medarbetare som alla har drivet och ambitionen att erbjuda mode i kombination med enastående service, oavsett tjänst eller ort. Brothers befinner sig i en spännande utvecklingsfas på en dynamisk marknad. Är du intresserade av mode, detaljhandel och möjligheten att guida och inspirera män att klä sig med stil? Då kan det vara just dig vi söker!

Till Brothers söker vi nu en Logistikchef. Som Logistikchef leder, utvecklar och driver du en ny logistikfunktion inom Brothers organisation, med ansvar för end-to-end-logistik hela vägen från leverantör till butik eller e-handelskund. Du ansvarar därmed för inbound-logistik inklusive tull och import, lagerdrift i ett nytt högautomatiserat lager samt hela distributionslösningen. Dina arbetsuppgifter sträcker sig från att säkerställa daglig operativ drift till strategisk flödesoptimering. Du kommer att sitta i ledningsgruppen och rapportera till VD samt ha budgetansvar för enheten.

I rollen ingår ett personalansvar för en medarbetare.



Huvudsakliga ansvarsområden

Leverantörsavtal och leverantörsoptimering
Du ansvarar för samtliga logistikavtal med speditörer, lager och distributörer. Förhandling och översyn av leverantörsportföljen är därmed ständiga inslag i rollen.

Inbound-logistik
I ditt team ingår en inbound-koordinator som tillsammans med dig ansvarar för att koordinera inleveranser från alla Brothers leverantörer, med ledtider, kostnader och hållbarhet i fokus.

I detta ansvar ingår även tullhantering då du hanterar tulltillstånd, tullrevisioner och tullredovisningar, samt rådgivning till Brothers inköpsorganisation gällande betalningsvillkor och leveransvillkor.

3PL-logistik
Under hösten flyttar Brothers hela sin centrallagerdrift till ett nybyggt, högautomatiserat robotlager med en stor effektivitetspotential för både butiks- och e-handelslogistik ().

Lagerflytten ger Brothers optimala logistiska förutsättningar, och din roll blir att maximera dessa, vilket innebär att nya processer och rutiner behöver byggas upp. Samtidigt ansvarar du för att den dagliga driften och planeringen gentemot 3PL-aktören behöver fungera.

E-handelsdistribution
I det rådande e-handelsklimatet är kraven på snabba transporter och valfrihet i last mile-erbjudandet högre än någonsin. I samband med lagerflytten till hösten finns stor potential att utveckla vårt last mile-erbjudande och i din roll ansvarar du för att hitta och implementera leveransalternativen som just våra kunder efterfrågar!

I detta ansvar ingår även hantering av Brothers TA-system och delivery checkout.

Butiksdistribution
Brothers har butiker på den svenska och den finska marknaden. I din roll ansvarar du för en effektiv distribution från lager ända in i butik.



Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du är en drivande och handlingskraftig person med förmåga att arbeta såväl med detaljer som långsiktiga strategier, och som blir stimulerad av att växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. Vi tror att du trivs med att hantera parallella ansvarsområden, vilket också ställer krav på att du är strukturerad samtidigt som du kan driva förändring såväl på egen hand och i samarbete med andra. Du är kommunikativ och en god förhandlare, samtidigt som du brinner för att utveckla samarbeten och leverantörsrelationer. Du tycker om att arbeta i förändring samt ser (och tar) alla möjligheter att utveckla företaget framåt.

Erfarenhet inom samtliga ovanstående ansvarsområden är inget krav, dock krävs det att du har en förmåga och intresse av att snabbt sätta dig in i och förstå de områden som är nya för dig.

Slutligen brinner du för att skapa ett engagemang och få organisationen att förstå vikten av en välfungerande supply chain för att uppnå affärsmål och möta kundernas efterfrågan, samtidigt som du i ledningsgruppen bidrar med ditt perspektiv i alla strategiska frågor.


Kvalifikationer

  • Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta inom merparten av ovanstående nämnda ansvarsområden.
  • Du har en mastersexamen inom logistik eller ett närliggande område.
  • Du har erfarenhet av att hantera och utveckla leverantörsrelationer, samt att driva leverantörsförhandlingar med gott resultat.
  • Du har erfarenhet av att hantera ansvarsområden både operativt och strategiskt.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av att hantera parallella ansvarsområden.
  • Du har tidigare arbetat med förändringsledning som du kan uppvisa goda resultat ifrån.
  • Du har erfarenhet av ledarskap, antingen från tidigare chefsroller eller från ett tydligt projektlednings- eller förändringsledningsansvar.
  • Bakgrund inom retail är meriterande, men rätt kandidat kan mycket väl komma även från andra branscher.

 

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start senast 1 november. Placering är på Brothers huvudkontor i centrala Stockholm.För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Martin Jungerts, martin.jungerts@rnb.se.

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb