Inaktiv platsannons

Mjukvaruarkitekt för inbyggda system i Västerås

Om tjänsten

Du blir en del av Control Products i Västerås. Enheten ingår i affärsområdet Electrification som har som affärsidé att utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja de lågspänningsprodukter för vilka vi har världsansvar inom ABB. Där ingår bland annat stora kontaktorer, mjukstartare och ljusbågsvakter. Vi har marknadens bredaste sortiment av energieffektiva lågspänningsapparater och installationsprodukter och vänder oss till kunder i alla branscher såsom OEM, industri, distribution, grossister och konsulter över hela världen. Vårt team befinner sig i Västerås och består av totalt 15 personer varav åtta arbetar med mjukvaruutveckling.

Uppgifter :

Vill du vara en del av framtidens utvecklingsprojekt? Är du redo att träda in i vår öppna och positiva miljö för att växa tillsammans med oss? Som vår nya problemlösare och kollega kommer du att ingå i en tvärfunktionell projektgrupp med ansvar för design och implementering av resurssnåla inbyggda system. För att kartlägga kundkrav och säkerställa att rätt produkter tas fram, arbetar vi tätt ihop med såväl kunder som våra säljbolag runtom i världen.
Då vi har ett Agilt arbetssätt kommer du ingå i vårt Scrum team som arbetar med design, implementering, testning, dokumentation samt överlämnande till produktion. I rollen som arkitekt kommer du att ansvara för arkitektur och design på en högre nivå. Som arkitekt kommer du även arbeta som senior utvecklare när det gäller design, implementation och test.

Krav:

Du är senior mjukvaruutecklare med minst 10 års arbetslivserfarenhet och har högskole- eller civilingenjörsexamen inom mjukvara. Tidigare arbeten har gjort dig insatt i utvecklingsprocessen av mjukvara för inbyggda system, från val av processor till uppbyggnad av arkitekturen i en ny plattform.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika implementationer och system för att kunna vara drivande i arkitekturfrågor. Som person ska du kunna arbeta självständigt, vara en lagspelare och bra på att kommunicera. Du ska ha ett genuint intresse för mjukvarulösningar och en strävan att utveckla både din och teamets kompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med UML eller liknande språk för modellering av system. Vi implementerar i C/C++. Det är även bra om du tycker om processer och att dokumentera. Har du dessutom kunskap om elektriska maskiner är det en fördel.

Publicerad den

19-09-2019

Extra information

Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Västermanlands län | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis