Mekaniker och hantverkare

Mekaniker och hantverkare

Nu har vi 15 lediga mekanikerjobb.

Att arbeta som mekaniker eller hantverkare erbjuder en spännande och mångsidig karriär inom olika branscher, inklusive tåg och transport. Denna yrkesväg ger möjlighet att diagnostisera, reparera och underhålla komplexa maskiner och fordon. Mekaniker och hantverkare kan tjäna en konkurrenskraftig lön, som varierar beroende på expertis och plats. Många inom dessa yrken omfattas av kollektivavtal, vilket ger stabilitet och förmåner för arbetsgivare och arbetstagare. Detta arbetsområde erbjuder både utmaningar och belöningar för dem som älskar att arbeta med sina händer och lösa tekniska problem. Du kan läsa mer om kollektivavtal under karriärguide och arbetsrätt

Registrera dig idag för att få meddelanden om nya spännande lediga jobb och utforska vår sida för värdefulla karriärråd, inklusive tips för intervjuer och personliga brev, för att säkerställa att du är väl förberedd för din nästa jobbansökan.


Karriärmöjligheter inom mekaniker och hantverkare

Här är tre olika ämnen inom mekanik och hantverksjobb:

  • Svetsningsteknik: Svetsning är en viktig del av många hantverksyrken, inklusive metall- och smidesarbete. Du kan utforska olika svetsmetoder, material och utrustning som används inom detta område.
  • Snickeri och träbearbetning: Snickare och träarbetare skapar och reparerar möbler, byggnadselement och andra träprodukter. Du kan utforska olika träbearbetningstekniker, verktyg och designprinciper.
  • Bilreparation och underhåll: Mekaniker är ansvariga för att diagnostisera och laga bilar och andra fordon. Du kan undersöka ämnen som fordonsunderhåll, motorreparationer, diagnosmetoder och modern fordons-teknik.

Varför är mekaniker och hantverkare ett populärt yrke?

Lediga jobb inom mekaniker och hantverkare är alltid eftertraktade på grund av flera skäl. För det första erbjuder dessa yrken en kreativ och praktisk outlet för dem som älskar att bygga, reparera och lösa tekniska problem. Dessutom finns det ständigt behov av kvalificerade mekaniker och hantverkare inom olika sektorer, inklusive transport, byggbranschen och tillverkning. Detta skapar en konstant efterfrågan på arbetskraft och möjligheter till jobbsäkerhet. Dessutom är många yrkesmän inom dessa områden omfattade av kollektivavtal som kan inkludera konkurrenskraftig lön och förmåner. Sammantaget är mekaniker- och hantverksyrken populära för deras praktiska, stabila och givande natur. Ett annat populärt jobb där man även jobbar med händerna är restaurangjobb.

Vad behövs för att bli mekaniker eller hantverkare?

För att bli mekaniker eller hantverkare krävs vanligtvis en kombination av utbildning, färdigheter och erfarenhet. Här är några allmänna steg som behövs för att följa dessa karriärer:


  • Utbildning: Många mekaniker och hantverkare börjar med en grundläggande utbildning, såsom en yrkesskola eller en lärlingsutbildning. Det finns olika program och kurser som är specifika för olika yrkesområden inom mekanik och hantverk, inklusive fordonsmekanik, snickeri, svetsning, elektriker, VVS och mer.
  • Lärlingsutbildning: Många hantverksyrken kräver lärlingsutbildning, där du arbetar under handledning av en erfaren yrkesman för att få praktisk erfarenhet och utveckla dina färdigheter. Lärlingsutbildning kan vara formell och leda till yrkesbevis eller licens.
  • Färdigheter: För att bli framgångsrik inom mekanik och hantverk måste du utveckla specifika färdigheter som är relevanta för ditt valda område. Det kan inkludera färdigheter som felsökning, reparation, konstruktion och användning av olika verktyg och maskiner.


Dessutom behövs ett Cv och personligt brev med färdigheter och motivation till varför du vill jobba där. Behöver du fler karriärtips? Läs mer om arbetsrätt eller känner du dig redo att söka lediga jobb inom mekaniker och hantverkare? Kolla in våra lediga jobb beroende på städer.

Mer information

Mekaniker/servicetekniker till Swecon - Södertälje

Mekaniker/servicetekniker, Spånga

Driven och nyfiken mekaniker sökes till Kalmar

Mekaniker, Underhållsmedarbetare & Trädgårdmedarbetare på Skara Sommarland i Stockholm

Säsongsmekaniker och Säsongstekniker i Stockholm

Underhållsmekaniker i Malmö

Servicetekniker/tungmekaniker Skellefteå

Mekonomen Bilverkstad Albyberg söker Fordonstekniker! i Österhaninge

Underhållstekniker - Torslanda - Monteringsfabriken i Göteborg

Maintenance Leader i Örebro

Servicetekniker, Linköping

Processoperatör Spannmål i Hammenhög

Servicetekniker, Umeå

Underhållstekniker - Torslanda - Målerifabriken i Göteborg

PLC Tekniker Underhåll - Torslanda - Målerifabriken i Göteborg