JOBB RETAIL

Anställa studenter inom retail

Är ditt företag i behov av att anställa studenter inom retail? Börja med att registrera ditt företag hos oss, därefter är det bara att lägga upp din jobbannons. Många studenter vill arbeta inom detaljhandeln eftersom det är en eftertraktad bransch. Dessutom är de flesta studenterna väldigt flexibla, vilket innebär att de kan arbeta under obekväma timmar eller lov. Om du vill veta mer angående hur du kan hitta rätt personal till just ditt företag, kan du alltid höra med oss. Du når oss på +46 850240739 eller info@studentjob.se. Vi är alltid redo att hjälpa dig med din jobbannons.

anställa studenter till retail

Anledningar till att anställa studenter till retail


 • Talangfulla och ambitiösa
 • Studenter är ofta väldigt flexibla
 • Kan arbeta under obekväma tider
 • De söker efter all typ av arbetserfarenhet
 • De kan komma med nya idéer som kan hjälpa ditt företag att utvecklas

Vad kan studenter bidra med inom retail

Undrar du vad studenter kan bidra med inom retail? Svaret är oändligt. Som vi redan har nämnt, kan du studenter arbeta under mer obekväma tider och många vill till och med göra det. Under lov eller andra helgdagar önskar många unga att ta pass också. Att hoppa in och ta ett pass i sista minuten, är studenter nästan alltid villiga att göra. Man får inte heller glömma att studenter ofta letar efter arbetslivserfarenhet och det är precis vad ni kan erbjuda. Unga kan i sin tur bidra med nya idéer och unika förslag som kan utveckla ditt företag.

Vad kan studenter bidra med inom retail
Ny kund
Detta alternativ är endast för förstagångskunder

Gratis

30 dagar

Premium
Regional
Nationell

SEK 2000

30 dagarVill du nå ännu fler studenter?

Att lägga upp en jobbannons är ett enkelt och smidigt sätt att hitta personal. Vi har även alternativ för dig som vill nå ännu fler studenter eller andra kandidater. Din jobbannons kommer bland annat att prioriteras i sökresultaten, exponeras på nationell nivå och vi erbjuder er även mejlutskick till passande kandidater. Vill ni veta mer om alla fördelar ni får med våra premiumannonser, tveka inte att kontakta oss, så berättar vi mer! Känner ni att ni vill börja med en vanlig jobbannons, så kan ni läsa mer om hur ni ska nå de perfekta kandidaterna, genom vår rekryteringsguide.

Söker du efter retail personal för jobb i Sverige eller utomlands?

Jobba i Sverige

Jobba utomlands

Oavsett var du behöver personal så kan vi hjälpa till med hela rekryteringsprocessen.

Har du fortfarande funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

Vill du veta mer om våra tjänster, processer och erbjudanden?

Tjänster

Funderar du på hur vi arbetar med att hitta personal till ditt företag?

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

FAQ

 • Varför anställa studenter till jobb inom detaljhandel?

 • Det finns många bra anledningar varför du ska anställa studenter till jobb inom detaljhandel. För det första är studenter flexibla och kan jobba på obekväma arbetstider som på helger eller kvällar. De letar ständigt efter erfarenhet, så de är öppna för olika typer av arbetsuppgifter inom detaljhandel. Sedan är de lättlärda och är datorvana, alltså lätt att navigera sig fram i digitala kassasystem. Anställ en studentmedarbetare inom detaljhandel idag!

 • Vad räknas som detaljhandel?

 • Detaljhandel omfattar alla typer av handel och köpa av varor och tjänster. Exempelvis, mataffärer, klädbutiker eller online butiker som betecknas oftast som ecommerce eller e-handel.

 • Vad bör jag tänka på när jag anställer en student jobb inom detaljhandel?

 • Vad du bör tänka på när du anställer en student inom detaljhandel är dels kolla om den har åldern inne för att hantera kassan samt om den är under 18 år, så skall den inte jobba öppning och stängning utan en annan myndig anställd på grund av rånrisken. Har din butik åldersreglerade varor, ja då skall personalen vara myndiga för att kunna sälja åldersreglerade varor. Ett annat tips för att få din studentmedarbetare att trivas ännu mer på sitt jobb är att försöka att anpassa arbetstiden efter studentens studier.

KONTAKTA OSS

Hos oss kan du snabbt hitta anställda!

De här företagen rekryterar också med hjälp av StudentJob

Amazon
Amnesty International
Apple
Foodora
Google
Ikea
ING
McDonalds
Mediamarkt
Mercedes
Samsung
Save the Children
TUI
Vodafone
Zara