ERBJUDA EN PRAKTIKANT PRAKTIKPLATS

Har du en praktikplats att erbjuda praktikanter?

Utmärkt! Många av våra kandidater söker praktik i samband med deras utbildning. Både personer som studerar på gymnasie- samt universitetsnivå har ibland möjlighet att praktisera och många gånger vänder de sig till StudentJob. I och med att det är stor efterfrågan på praktikplatser, är det ett lysande tillfälle för er att publicera en praktikannons på vår hemsida. Om du behöver hjälp med att hitta den eller de perfekta praktikanterna, hjälper vi dig gärna. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar!

Fördelar med att anställa praktikanter

Fördelar med att anställa praktikanter


 • Praktikanter har oftast teoretiska kunskaper och är utbildade inom din bransch
 • Bidrar med nya idéer och insikter som kan hjälpa ditt företag att utvecklas
 • Gratis eller billig arbetskraft
 • De är ivriga och längtar efter att lära sig allt om ditt företag
 • Ett enkelt sätt att hitta framtida medarbetare

Hitta praktikanter med studentJob


Hitta praktikanter

Vid behov hjälper vi dig med rekryteringen

Hitta praktikanter

Med 210 000 talanger i vår databas kommer du garanterat hitta någon för ditt företag

Hitta praktikanter

Mer än 10 000 kandidater är intresserad av att hitta en praktikplats

Hitta praktikanter

Du kan alltid höra av dig till oss när du behöver hjälp

Varför ska du rekrytera en praktikant?

Det finns massvis av fördelar med praktikanter. Först och främst är de ofta nyfikna och villiga att lära sig nya saker. Dessutom kan de bidra med ny kunskap och nya sätt att tänka på, vilket kan främja företaget. Som verksamhet kan man även se fördelar ur en ekonomisk synvinkel. Att rekrytera en praktikant kan vara helt gratis, däremot är det många företag som erbjuder en lägre lön för det hårda jobb som praktikanterna faktiskt utför. En annan fördel med praktikanter är att om ditt företag är nöjda med praktikantens arbete så kan ni erbjuda denne en tjänst på företag, då ni redan vet hur väl praktikanten arbetar.

Varför ska du rekrytera en praktikant?
Detta gäller vid anställning av praktikant

Detta gäller vid anställning av praktikant

Är du intresserad av att ta in en praktikant? Då finns det några saker som du bör tänka på. Enligt arbetsmiljölagen, är det viktigt att förse din praktikant med en handledare under hela dennes praktikperiod. När du ta in en studerande praktikant från skolor har du fördelen med att välja studenter som utbildar sig till just inom din bransch. Dessutom behöver du varken betala arbetsgivaravgifter eller lön. Och till sist, glöm inte att skriva avtal.

Hitta praktikanter snabbare med extra exponering av din annons

Vill du att din jobbannons ska få extra mycket exponering för att snabbt hitta den rätta kandidaten? Inga problem! Vi har nämligen annonsmöjligheter som göra att din jobbannons når ännu fler kandidater. Du kan själv välja vilket paketpris som passar ditt företag bäst. Dessutom erbjuder vi dig skräddarsydd rådgivning. Vårt Standardpaket och Top Job-paket går att köpa både på regional samt nationell nivå. Vill du veta mer om vilka fördelar du får med samtliga paket, så kan du alltid kontakta oss på StudentJob, vi hjälper mer än gärna till! Undrar du över vårt arbetssätt? Läs mer om hur vi arbetar med bemmaning och rekrytering av personal.

I vilken bransch vill du anställa en praktikant?

Restaurang

Detaljhandeln

Säljare

Logistik

Kundservice

Leveransservice

Läxhjälp

Vi hjälper ert företag att hitta ambitiösa praktikanter!

Ta kontakt med oss direkt, så berättar vi mer hur exakt vi kan hjälpa just ert företag.

Söker du efter praktikanter som kan jobba i Sverige, utomlands eller för att arbeta på distans?

Jobba i Sverige

Jobba utomlands

Jobba hemifrån

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ert företag att hitta en praktikant?

Tveka inte att kontakta oss.

FAQ

 • Vad är praktik?

 • Praktik innebär i regel en utlärning och den får inte heller ersätta ett ordinarie jobb. Det är ett bra sätt för företag att hitta en ny medarbetare och för praktikant att lära känna företaget. Ett provperiod för båda sidorna helt enkelt.

 • Hur länge varar en praktikperiod?

 • Hur länge en praktikperiod varar varierar från var din praktikant har blivit förmedlade. Praktikperiod ingår oftast i utbildningar på gymnasium, högskolor samt universitetet och varar mellan en staka veckor till 1 eller flera terminer. Detta kan du och praktikanten och den ansvarig lärare komma överens om. Om din praktikant är förmedlad via arbetsförmedlingen varar en praktikperiod i upp till 6 månader.

 • Kan mitt företag erbjuda praktikanter praktikplats?

 • Jajamän, alla företag som är privata eller offentliga kan ta in praktikanter. Hitta din praktikant idag! Hör av dig till oss så berättar vi mer hur.

KONTAKTA OSS

Hos oss kan du snabbt hitta anställda!

De här företagen rekryterar också med hjälp av StudentJob

Amazon
Amnesty International
Apple
Foodora
Google
Ikea
ING
McDonalds
Mediamarkt
Mercedes
Samsung
Save the Children
TUI
Vodafone
Zara