Säsongsjobb och turismjobb

Säsongsjobb och turismjobb

Nu har vi 23 lediga säsongsjobb.

I turismbranschen väntar en värld av spännande karriärmöjligheter för dem som vill testa att säsongsjobba. För den som drömmer om att bli reseledare, innebär detta att organisera minnesvärda resor och vara en nyckelspelare i semesterns glädje. Respekterade researrangörer som Ving, TUI och Apollo erbjuder chansen att arbeta med dem och resa till spännande destinationer.Säsongsjobb inom turismen är perfekt för dem som vill tjäna pengar under korta perioder och sedan njuta av ledigheten. Som skidlärare i Alperna eller som guide på sommarkryssningar kan du fördjupa dig i en bransch som är både givande och äventyrlig.


Finns det inga lediga säsongsjobb? Registrera dig så får du nästa lediga säsongsjobb i din mejl.


Vilka jobb finns det för att arbeta utomlands?

Det finns många olika jobb du kan göra om du vill arbeta utomlands och säsonga. Bland annat kan du arbeta som reseguide: Du kan leda grupper på spännande resor och turer runt om i världen och agera som ambassadör för ditt resmål. Ett annat alternativ är att säsongsjobb i skidorter eller kuststäder: Många människor väljer att arbeta utomlands i populära turistdestinationer och tar jobb inom hotell, restauranger, och aktivitetsföretag. Gillar du vatten kan Cruise Line Jobb vara något för dig: Att arbeta på kryssningsfartyg ger möjlighet att se världen och utföra olika jobb ombord som kock, servitör, underhållare eller reseledare. Dessa är bara några exempel på de många olika jobb som är tillgängliga inom turismbranschen och som erbjuder spännande möjligheter att arbeta säsongsbetonat eller utomlands.

Vintersäsong: Här kommer en lista på vad man kan jobba som under vintersäsongen:

  • Skid- och snowboardinstruktörer snöskoterguider, isfiskeguider och isklättringsinstruktörer är exempel på jobb som blomstrar under vintern i snörika regioner.
  • Hotell och restauranger: Dessa företag har ofta behov av extra arbetskraft under högsäsongen för att hantera vinter- och skidsäsongen. Du kan hitta jobb som servitör, bartenders, kockar, receptionister och städare. Du kan även kolla in våra hotelljobb
  • Event- och evenemangssamordnare: Vintersportorter ordnar ofta evenemang som kräver koordinering och personal under säsongen. Eventsamordnare, marknadsföringsassistenter och biljettförsäljare är exempel på jobb inom denna kategori.

Sommarsäsong: Här kommer en lista på vad man kan jobba som under sommarsäsongen:

  • Stranddestinationer: Jobb inom sommarturism kan inkludera strandvakter, surfinstruktörer, strandbutikspersonal, bar- och restaurangpersonal och dykinstruktörer.
  • Natur- och äventyrsaktiviteter: Aktiviteter som vandring, cykling, kajakpaddling och rafting skapar jobbmöjligheter som guider, instruktörer och naturupplevelsevärdar.
  • Evenemangsindustrin: Sommaren är högsäsong för festivaler, konserter och evenemang. Du kan hitta jobb som evenemangsarrangörer, säkerhetspersonal, biljettsäljare och backstagepersonal.

Hur är det att jobba som reseledare?

Vad är en reseledare och vilka arbetsuppgifter ingår i yrket? Reseledare är hjärtat av varje minnesvärd resa. Deras huvudsakliga uppgift är att se till att resenärerna har en smidig och njutbar semester. De ansvarar för att organisera utflykter, ge information om destinationen, och vara en trygg kontaktperson för resenärer under hela resan. Reseledare behöver vara utmärkta kommunikatörer och ha en förmåga att hantera olika situationer med ett leende.

Lediga jobb som reseledare hos olika researrangörer

Det finns flera respektabla researrangörer som Ving, TUI, Apollo och Airtours som regelbundet anställer reseledare. Dessa företag erbjuder ofta utbildning och utvecklingsmöjligheter för dem som vill göra karriär inom branschen. Arbeta som reseledare ger dig möjlighet att resa till spännande platser runt om i världen och möta nya människor varje dag.

Utbildning och krav för att bli reseledare

Att bli en reseledare kräver vanligtvis en viss utbildning och kvalifikationer. Det är viktigt att vara kunnig om destinationen och vara kapabel att hantera olika situationer. En gedigen förståelse för kundservice och ett utmärkt språkkunnande kan också vara till fördel. Många researrangörer erbjuder interna utbildningsprogram för att förbereda blivande reseledare för sina uppdrag.

Fördelar och nackdelar med att jobba som reseledare

Att vara reseledare är en dröm som går i uppfyllelse för de som älskar att resa och interagera med människor. Du får utforska världen och dela din passion för resor med andra. Men det finns också utmaningar som att hantera stressiga situationer och arbete under oregelbundna timmar. Belöningen är dock obetalbar - att göra varje resenärs drömresa till verklighet.

Vad är ett säsongsjobb och vilka möjligheter finns inom turismen?

Säsongsjobb inom turismen erbjuder kortvariga men intensiva arbetsperioder som vanligtvis anpassas till säsonger. De är perfekta för dem som vill tjäna pengar under en specifik period och sedan ha tid att resa eller ta det lugnt under resten av året. Säsongsjobb inkluderar allt från att vara skidlärare i alperna under vintern till att jobba som guide på sommarens kryssningar.

Lön och arbetsvillkor för säsongsjobb inom turismen

Lönen för säsongsjobb kan variera beroende på arbetsplats och yrke. Skidlärare kan tjäna bra pengar under skidsäsongen, medan sommarguider på kryssningsfartyg kan dra nytta av boende och måltider som ingår i deras kontrakt. Arbetsvillkoren kan vara intensiva under högsäsongen, men det är en utmärkt möjlighet att bygga arbetslivserfarenhet och skapa minnen för livet. Dessutom sparar du pengar, bland annat är det vanligt att boende ingår i jobbet. Läs mer om löner under vårakarriärguide

Vilka möjligheter finns det att jobba utomlands?

Möjligheter att jobba utomlands inom turismen. Att jobba utomlands inom turismsektorn kan vara en fantastisk möjlighet att förena arbete med äventyr. Många hotell och reseföretag söker internationell personal, vilket ger dig chansen att utforska olika delar av världen. Du kan arbeta på en lyxig resort i Karibien, på en exklusiv yacht i Medelhavet eller på ett skidort i Alperna.

Fördelar och nackdelar med att jobba utomlands

Arbete utomlands kan vara berikande, men det kan också vara utmanande att anpassa sig till en ny kultur och miljö. Det är viktigt att vara flexibel och öppen för nya erfarenheter. Fördelarna inkluderar möjligheten att lära dig nya språk, förstå olika kulturer och bygga internationell arbetslivserfarenhet.

Vad behövs för att söka jobb utomlands som ungdom?

Det du behöver är ett Cv och personligt brev. Du kan läsa och skapa ett Cv med vår gratic Cv mall. Du kan också skriva det perfekta personliga brevet och CV för säsongsjobb genom att kolla in våra karriärråd. För unga människor som drömmer om att jobba utomlands inom turismen, är det avgörande att göra noggranna förberedelser. Sök information om visumkrav, boende och arbetsmöjligheter i ditt önskade land. Använd dig av nätverk och professionella organisationer inom branschen för att öka dina chanser att hitta ett spännande jobb utomlands.I sammanfattning erbjuder turismbranschen ett brett spektrum av karriärmöjligheter, från att vara reseledare till att arbeta utomlands eller ta ett säsongsjobb. Oavsett vilken väg du väljer, kommer du att uppleva äventyr och skapa minnen som varar livet ut. Ta chansen att följa dina drömmar och utforska den spännande världen av turism

Mer information

Orderadministratör E-handel Söderhamn

Utemiljöarbetare för säsongsanställning i Trollhättan

Showartister, showvärdar och barnaktivitetsledare till säsong 2024 i Stockholm

Fantastiska Sommarjobb på Gröna Lund i Stockholm

Servicekära badvärdar till Furuviksparken! i Stockholm

Fantastiska sommarjobb på Skara Sommarland i Stockholm

Souschef till Gröna Lund i Stockholm

Teamledare parkvård till Kolmården i Stockholm

Restaurang- och kökspersonal till Gröna Lund i Stockholm

Fantastiska sommarjobb på Furuviksparken i Stockholm

Parkvårdare nattarbete Skara Sommarland 2024 i Stockholm

Fantastiska sommarjobb på Kolmårdens Djurpark i Stockholm

Säsongsmekaniker och Säsongstekniker i Stockholm

Säsongarbetare Svalöv 2024

Gårdsmästare/Rättare Växtodling i Viken

Parkarbetare säsongsanställning Sigtuna/Märsta i Stockholm

Mekaniker, Underhållsmedarbetare & Trädgårdmedarbetare på Skara Sommarland i Stockholm

Medarbetare till Parkmiljö på Gröna Lund i Stockholm

Växtförädlingsarbetare i Svalöv

Teamledare Växtförädling i Svalöv

Säkerhetsvärdar och Ordningsvakter på Gröna Lund i Stockholm

Logi & Bad till Vildmarkshotellet i Stockholm

Restaurangtjänster Skara Sommarland 2024 i Stockholm