Transport- och leveransjobb

Transport- och leveransjobb

Nu har vi 0 lediga jobb inom transport.

Populära jobb inom transport och leverans är särskilt lockande för unga som söker praktiska arbetsmöjligheter utan krav på tidigare erfarenhet. Matleveransjobb, som erbjuds av företag som Foodora och Uber Eats, ger flexibilitet och extra inkomst, perfekta för sommarjobb eller helgjobb. För dem som är intresserade av resor och möter människor kan jobb som biljettkontrollant och tågvärd vara spännande alternativ att utforska. Transport- och leveransjobb är en idealisk ingång till arbetslivet för unga arbetstagare som söker mångsidiga karriärmöjligheter. Vill du utbilda dig inom transportjobb kan flygvärdinna vara ett utmärkt jobb för dig som gillar att resa.

Glöm inte att registrera dig så du kan få notiser vid nästa lediga jobb som passar dig!


Hur mycket tjänar man inom transport och leveransjobb?

Inom transport och leveransjobb varierar lönen beroende på flera faktorer, inklusive arbetsgivare, plats och arbetsuppgifter. Populära jobb inom matleverans, som matleveransförare för företag som Foodora eller DoorDash, erbjuder ofta en timlön eller provision baserat på antalet leveranser. Postleveransjobb, å andra sidan, kan vara fasta anställningar med en regelbunden lön. Reklamleveranspositioner kan också vara timbaserade. Dessa jobb är populära bland ungdomar och erbjuder flexibla schema som passar sommarjobb eller helgjobb. Å andra sidan kan positioner som flygvärdinna, biljettkontrollant och tågvärd erbjuda mer konkurrenskraftiga löner, men de kräver ofta specifik utbildning och certifiering. Sammantaget ger transport och leveransjobb unga arbetstagare möjlighet att tjäna pengar medan de bygger erfarenhet och arbetsfärdigheter. Det är viktigt att veta vilket typ av anställningsavtalman har.

Karriär på flygplatsen - Transport och Flygvärdinna

En karriär på flygplatsen erbjuder spännande möjligheter inom transport och flygvärdinna-positioner. För de som vill arbeta nära flygplan och resande passagerare är jobb som flygvärdinna eller biljettkontrollant lockande alternativ. Vill du vet ahur mycket en flygvärdinna tjänar så kolla in inkomst under karriärråd. Ett annat alternativ inom transportsektorn är lastbilschafför, tågstädare eller lokförare. Fördelar med att jobba inom transport och leveranssektorn inkluderar:


  • Bred och konstant efterfrågan på arbetskraft: Det behövs leverera varor och mat till både företag och privatpersoner hela tiden.
  • Flexibilitet: Många leverans- och transportjobb erbjuder olika arbetsförhållanden, inklusive heltids- och deltidsarbete samt möjligheten att välja skift som passar din tidtabell. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som behöver en mer flexibel arbetslivsbalans.
  • Karriärmöjligheter: För dem som är intresserade av en karriär inom leverans- och transportbranschen finns det möjligheter att avancera till högre befattningar, som lednings- eller förvaltningspositioner. Dessa karriärmöjligheter kan leda till ökade ansvarsområden och förmåner.

Dessutom kan du kolla in våra lagerjobb inom flygplatsverksamhet, inklusive hantering av bagage och lastning av flygplan. Lagerjobb erbjuder en möjlighet att vara en del av denna spännande bransch. En karriär på flygplatsen öppnar dörrar till olika arbetsuppgifter inom flyg- och transportsektorn.

Vilka olika jobb finns det inom transport och leveransjobb?

Det finns flera olika jobb inom transport och leverans. Om du är student är detta ett perfekt extrajobb eller deltidsjobb då du kan cykla och vara timanställd. Därmed får du motion och får betalt samtidigt. Dessutom kan du anpassa dina jobbpass efter ditt schema då timanställning ger dig den möjligheten. Man kan leverera olika sorters varor bland annat:

  • Matleveransförare: Levererar restaurangmat till kunder via leveransplattformar som Uber Eats, DoorDash eller liknande.
  • Budbärare: Levererar meddelanden, dokument eller andra små föremål till specifika adresser.
  • Paketleverantör: Anställd av posttjänster eller privata företag för att leverera paket till kunder.
  • Lastbilchaufför för godstransport: Ansvarig för att köra lastbilar för att leverera gods och varor till olika destinationer.
  • Blomsterleveransförare: Levererar blommor och buketter till kunder eller evenemang.

Vilka färdigheter är bra att ha inom leverans- och transportjobb?

Det är bra att ha körkort då det öppnar upp fler möjligheter men du kan även jobba inom leverans även om du inte har körkort. Du kan till exempel cykla och leverera mat. En annan färdighet som är bra att inkludera i sitt personliga brev eller cv är problemlösningsförmåga, kundservicefärdigheter, fysisk uthållighet och effektiv tidsplanering. Behöver du mer hjälp att skriva ett CV så läs våra tips under hur man skriver ett bra Cv

Mer information

Hoppsan! Det var som att leta efter en nål i en höstack.

Klicka här för att se de andra StudentJob SE jobben.

Du kan även prenumerera på våra jobbevakningar; då kommer vi omedelbart att meddela dig om ett bra jobb dyker upp som passar dig. Lycka till!