Tips och råd > Att använda sociala medier när du ska söka jobb

Att använda sociala medier när du ska söka jobb


Om du använder sociala medier på rätt sätt kan det vara ett viktigt verktyg i ditt jobbsökande. Genom hemsidor för nätverkande, som LinkedIn, Facebook och Twitter kan du komma i kontakt med människor som kan vara till nytta. Rekryterare söker också igenom dessa forum i sin jakt på lämpliga kandidater till utlysta tjänster.

LinkedIn

LinkedIn är det populäraste sociala mediet för företag när det gäller rekrytering. För att du ska kunna hittas är det viktigt att din profil är komplett och att du hittar grupper som matchar dina studier eller ditt arbetsområde. Att ha relevanta sökord på din profil och att vara aktiv i diskussioner inom olika grupper är bra sätt att sticka ut och uppmärksammas av headhunters. Det ger dem också chansen att förstå vem du är och var dina styrkor ligger. Utöver det är LinkedIn utmärkt för att bygga upp ett nätverk. Dina kontakter kan introducera dig till potentiella arbetsgivare.

Twitter

Twitter är också ett utmärkt redskap för att komma i kontakt med rekryterare och företag. Om du följer intressant företag och rekryterare har du alltid stenkoll på de senaste lediga tjänsterna.

På Twitter används #hashtags flitgt. Dessa kan hjälpa dig i ditt jobbsökande. Söker du på #sommarjobb, kommer du sannolikt att få en lång lista med lediga tjänster. Du kan själv Tweeta, till exempel: Jr. Business Analyst #job in #Stockholm #applying. På det sättet kan arbetsgivare som söker på dessa ämnen hitta dig. Läs mer under StudentJobs twittertips.

Facebook

Facebook används inte huvudsakligen som en plattform för professionellt nätverkande, men även här är de flesta företag och arbetsgivare aktiva. Hitta grupper och företag att följa då allt fler företag har börjat posta sina lediga tjänster även på Facebook. Utöver det kan du själv göra en post där du berättar om dig själv och att du letar efter ett jobb. Med lite tur kan dina vänner dela och ditt nätverk kan vara till stor hjälp.

Glöm inte att Facebook är en utmärkt plats för rekryterare att granska ansökande. Allt du postar på Facebook kan komma att tas i åtanke under en anställningsprocess och vara det som avgör om du får komma på en intervju eller inte.

Se till att du kan stå för dina profiler

Sociala medier kan definitivt vara till din fördel. Men det finns en risk att de gör större skada än nytta. Du bör räkna med att varje rekryterare kollar dig på google innan du får en intervju. Det är sannolikt att dina profiler på sociala medier dyker upp isåfall och allt du postat, delat och dina foton kan komma att vägas in i helhetsintrycket. Du behöver inte måla upp dig som perfekt, men ha i åtanke att dina profiler online kan spela roll.