Tips och råd > Exempel på personligt brev

Exempel på personligt brev

Ett exempel på ett personligt brev. Att skriva ett personligt brev kan vara svårt. Vi har skrivit ett exempelbrev att använda för inspiration.

Ladda upp ditt CV
Exempel på personligt brev
Din address
Stad
Post kod
namn@email.se
datum. Exempel: första juli 2015
 
Hej Maria,

Praktik inom Marknadsföring


Jag skriver för att söka praktikplatsen inom marknadsföring som jag hittade på studentjob.se. Jag läser just nu andra året på ekonomprogrammet i Lund, med inriktning företagsekonomi.

Jag har alltid varit väldigt intresserad av marknadsföring och det har präglat mitt beslut att läsa företagsekonomi och mitt val att arbeta i PR-utskottet för Lundaekonomerna. Inom Lundaekonomerna har jag varit delaktig i att arrangera aktiviteter, möten och gästföreläsningar från näringslivet. På mitt deltidsjobb har jag arbetat med att etablera en effektiv marknadsföringskampanj för en nystartad inredningsbutik i Lund. Jag har använt flera kanaler och i synnerhet sociala medier. Det har gett mig en god insyn i och förståelse för hur moderna marknadsföringstekniker kan användas för att öppna upp affärsmöjligheter och för att nätverka. Jag blev också vald till projektledare i vår kurs i eget företagande. Där skulle vi ta fram en affärsidé och försöka övertyga investerare att sponsra oss. Det uppdraget lät mig utveckla mitt ledarskap då jag ansvarade för att delegera ut arbetsuppgifter och ansvarsområden till alla medlemmar i företaget.

Jag har många färdigheter och egenskaper som jag är övertygad om kan vara till nytta för den här anställningen. Min kommunikationsförmåga (både skriftlig och verbal) har jag arbetat flitigt med och jag är van att kommunicera med medarbetare på alla nivåer i en organisation. Att tala inför publik är något jag utvecklat under presentationer vid universitetet och genom mitt ideella arbete. Med god organisationsförmåga och effektivitet strävar jag alltid efter att möta alla utmaningar med bravur.

Jag har bifogat en kopia av mitt CV och vid önskemål kan jag skicka mina referenser.

Jag ser fram emot att höra mer från er.

Med vänliga hälsningar,

Anders Andersson