Inaktiv platsannons

Pressekreterare i Stockholm

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Vill du vara med och driva Svenska Röda Korsets press- och PR-arbete?

Vi söker en pressekreterare med PR-fokus till vår Kommunikationsenhet. I rollen som pressekreterare formulerar du Röda Korsets budskap och sätter oss och våra frågor på den mediala dagordningen.

Vi söker dig som har erfarenhet både av traditionellt pressarbete och PR-aktivering i samband med kampanjer och samarbeten med till exempel influencers eller företag. Du har ett stort samhällsintresse och förmåga att hitta vinklar och ta fram nyheter från Röda Korset som är intressanta för media. Du är en vass skribent som kan sätta dig in i komplexa frågor och formulera tydliga budskap som når ut.

Du kommer att ingå i vårt pressteam på tre personer och arbeta mycket nära Röda Korsets talespersoner, samt medarbetare på organisationens Kommunikations- och Insamlingsavdelning där tjänsten är placerad. I din tjänst ingår pressjour under vardagar, även kvällar, och cirka var femte helg. Resor och arbete utanför kontorstid förekommer.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Proaktivt ta fram nyheter och profilera vårt arbete och företrädare med mål att skapa synlighet och nå ut med Röda Korsets frågor i media.
  • Reaktivt pressarbete med inkommande medieförfrågningar och journalistkontakter.
  • Ta fram budskap och talepunkter, coacha talespersoner och agera rådgivande i pressfrågor inom organisationen.
  • Ansvara för PR runt kampanjer och samarbeten.
  • Mediebevaka, mäta och analysera mediegenomslag och justera budskap och pressplaner därefter.

Vi söker dig som har

  • Relevant utbildning inom journalistik eller kommunikation.
  • Tre-fem års erfarenhet som pressekreterare
  • Erfarenhet av att ta fram, förankra och genomföra pressplaner som resulterar i mediesynlighet.
  • Förmåga att snabbt sätta dig in i Röda Korsets frågor och navigera i en organisation vars arbete sträcker sig från lokalt till internationellt och där frivilliga är livsnerven.
  • Erfarenhet av framgångsrik PR-aktivering i samband med kampanjer och samarbeten.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av kriskommunikation.
  • Erfarenhet av projektledning samt digital kompetens med vana att arbeta med sociala medier

För att trivas i rollen gillar du att jobba i nära samarbete med andra, hantera snabba skeenden och är en lagspelare som är mål- och resultatinriktad med god förmåga att prioritera ditt arbete. Du är en person med stor initiativkraft som kan omsätta idéer till resultat, som självklart delar Röda Korsets humanitära värderingar.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering på Röda Korsets kontor på Hornsgatan i Stockholm. Startdatum 23 september 2019.

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni. Om du har frågor kontaktar du Anna-Karin Moden, kommunikationschef, anna-karin.moden@redcross.se

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej