Inaktiv platsannons

Verksamhetschef till företagshälsovården i Luleå

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Vårt uppdrag  är att bedriva Företagshälsovård och supportera Scania`s olika verksamheter i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Vi har ett nära samarbete med Scanias Företagshälsovård i Oskarshamn, Zwolle, Angers samt Södertälje.

Då nuvarande verksamhetschef går vidare till nya utmaningar inom Scania söker vi en ansvarsfull och engagerad person som kan ta över ansvaret för Safety & Health`s verksamhet i Luleå.

Dina arbetsuppgifter
Du driver självständigt och på ett proaktivt sätt verksamheten framåt och säkerställer ett utvecklande samarbete med Scania DL i Luleå och övriga enheter inom organisationen Safety & Health. Du kommer att leda ett kompetent team om totalt 5-6 personer. I rollen ingår också att driva projekt/uppdrag direkt mot kund.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är

  • att utveckla processer, rutiner och arbetssätt inom hela företagshälsovården i Luleå
  • ansvara och säkra kvalitén av verksamhetens leveranser mot kund
  • att leda och utveckla medarbetarna inom ditt team

Din profil
Vi söker en engagerad ledare med god förmåga att leda sig själv och andra under utveckling och i förändring. Du är strukturerad och arbetar strategiskt med att omsätta behov till tydliga mål och leveranser i nära samarbete med kunden. Du har förståelse och kunskap om vad företagshälsovård är och vad rollen som oberoende expertresurs innebär. Kompetens inom organisationspsykologi samt arbete inom företagshälsovård är meriterande men ej ett krav.

För att lyckas i denna roll ser vi vikten av att skapa ett relationsskapande samarbete med kund och övriga delar inom Safety & Health. Du har god initiativförmåga och förväntas arbeta självständigt och tvärfunktionellt.

Du har en relevant akademisk utbildning och några års erfarenhet av att arbeta som chef på Scania alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift.

För mer information
Kontakta gärna Stefan Karlsson, Senior manager On Site Units, +46 8 553 815 62 eller nuvarande verksamhetschef Mikko Mäkivuoti, +46 92076531.

Publicerad den

19-09-2019

Extra information

Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis