Inaktiv platsannons

Säkerhetskonsulter i Örebro

Om tjänsten

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Är du junior eller senior med erfarenhet inom informationssäkerhet eller cybersäkerhet? Atea Örebro fortsätter att växa och just nu söker vi dig som vill jobba som konsult med fokus på säkerhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, it-arkitekt på Atea.

Din roll i laget
Du kommer att arbeta nära andra konsulter inom Atea för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Som säkerhetskonsult kommer du att vara delaktig som rådgivare kring säkerhetslösningar och kan bli involverad i allt från säljstöd, analys, design och implementation till support. Exempel på uppdrag kan vara att utvärdera befintliga säkerhetslösningar och föreslå förbättringar samt förbereda kunder inför en övergång till molntjänster. Resor förekommer i tjänsten. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. 

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som säkerhetskonsult är: 

  • Hjälpa våra kunder med olika säkerhetslösningar
  • Säljstöd, analys, design, implementation och support

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. 

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Med ett brinnande intresse för att lära dig mer inom området it-säkerhet tar du eget ansvar för att hålla dig uppdaterad inom området. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer vidare. Med god kommunikativ förmåga kan du möta kunder och anpassa budskapet utifrån mottagaren. Du är bra på att skapa relationer då du förmedlar ett förtroendeingivande och professionellt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

För att lyckas i tjänsten som säkerhetskonsult bör du ha någon av följande kompetenser:

  • Kunskap inom penetrationstestning avseende webbapplikationer, operativsystem, nätverksutrustning, IoT eller SCADA
  • Säkerhetsanalys av nätverkstrafik samt hantering av skadlig kod
  • Identitets- och federationshantering
  • Kunskap i lagar och regelverk som GDPR, PUL, ISO27000-serien, NIST och PCI DSS
  • Systematiskt informationssäkerhetsarbete, exempelvis LIS

För att vara aktuell för tjänsten behöver du även behärska svenska och engelska samt ha B-körkort.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Örebro | IT | Heltidsjobb (förstajobb)