Inaktiv platsannons

Chef Investor RelationsUnik karriärmöjlighet hos en global börsnoterad koncern tillika Europas största privata skogsägare – Chef Investor Relations till SCA!   i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Chef Investor Relations

Unik karriärmöjlighet hos en global börsnoterad koncern tillika Europas största privata skogsägare – Chef Investor Relations till SCA!   Din nästa utmaning

Uppdraget som Chef Investor Relations innebär en spännande möjlighet att ta helhetsansvaret för IR hos SCA, men även en möjlighet att växa hos global börsnoterad koncern och att aktivt bidra till SCAs fortsatta framgång. I uppdraget finns goda förutsättningar att skräddarsy rollen och bredda ansvaret.

I IR-ansvaret ligger SCAs finansiella kommunikation i alla relevanta kanaler; detta inkluderar aktieägare, myndigheter och börs, medier och intresseorganisationer. En tydlig målsättning för tillträdande Chef Investor Relations är leda arbetet och, genom ett nära samarbete med VD och CFO, fånga marknadens förväntningar och anpassa kommunikationen för att på bästa sätt representera SCA i en rad olika forum. Detta inkluderar exempelvis att organisera och förbereda investerarträffar och säkerställa SCA är tillgängliga och attraktiva för såväl marknaden som analytiker. Chef Investor Relations rapporterar till CFO Toby Lawton.

Vem är du?

Vi söker en analytisk skarp person som kombinerar en exceptionell känsla för finansiell storytelling med en gedigen förståelse av finansiell rapportering och nyckeltal. För att lyckas i rollen är det av största vikt att snabbt sätta sig in i nya områden och framgångsrikt navigera mellan olika frågeställningar och med sunt omdöme ta snabba beslut.

Rätt person har ett intresse för informationsdesign och förmågan att paketera budskap på ett effektivt och attraktivt sätt. För att lyckas i rollen har kandidaten förmågan att snabbt växla från operativa detaljer till långsiktiga strategiska frågeställningar.

Lyhördhet, ödmjukhet och förmågan att snabbt få förtroende hos intressenter såväl som i organisationen är viktiga egenskaper för att lyckas. Din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Du har:

  • Bakgrund inom corporate finance, investor relations eller som managementkonsult hos top tier firma
  • Stark förståelse för finansmarknaden och börs
  • Vana att driva tvärfunktionella och komplexa projekt
  • Flytande i svenska och engelska - skriftligt och muntligt

I detta uppdrag lägger vi stor vikt till kandidatens potential och intresse att växa långsiktigt inom SCA.

Placeringsort är SCAs huvudkontor i Sundsvall. För att lyckas i rollen ser vi att personen skall vara bosatt i regionen med omnejd.

Vad erbjuder vi dig?

Vill du vara en del av vårt företags hållbara investeringar idag och i framtiden?

Vi erbjuder dig ett arbete som är mångsidigt, lärorikt och socialt. Hos oss blir du en del av ett stort företag med många möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som anställd!

Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA. Därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)