Inaktiv platsannons

Projektledare Förbifart Stockholm i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Förbifart Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 21 augusti.

Gillar du att arbeta i komplexa projekt? Är du uthållig, målmedveten och kan hantera både breda och djupa frågeställningar? Hos oss på Förbifart Stockholm projektenhet Trafikplatser involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv.

Förbifart Stockholm är en ny sträckning för E4 väster om Stockholm som ska förenkla vardagen och skapa möjligheter för fortsatt utveckling i en starkt växande region. Leden binder samman de norra och södra landsdelarna, avlastar Essingeleden och innerstaden samt minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem. 

Förbifart Stockholm ska bidra till utveckling i anläggningsbranschen varför vi bl a arbetar med flera nya tekniska digitala verktyg och har utvecklat kontrakt med 3D modeller. Vi eftersträvar att renodla vår beställarroll och utveckla entreprenadformer.

Inom projektenheten Trafikplatser är flera tjänster aktuella, både pågående entreprenader och nya. En tjänst gäller ombyggnaden av Nockebybron och Drottningholmsbron och en tjänst trafikplats Akalla bl a.

Om detta låter intressant, tveka inte att söka till oss!

Arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för att styra samt följa upp ett entreprenadkontrakt med ansvar att säkerställa att trafikplatsen levereras i tid, till rätt kostnad och med rätt kvalité. I samverkan med entreprenören ser du till att entreprenaden genomförs i överensstämmelse med kontraktet och upprättade planer samt inom ramen för budget, myndighetsbeslut, avtal, tillstånd och överenskommelser. Du ska vara Trafikverkets representant på byggplatsen. Du ansvarar för att samordna och leda byggledarnas samt stödfunktionernas arbeten inom din entreprenad. Du utarbetar underlag till tidsuppföljningar, prognoser och kostnadsuppföljningar och ingår i ledningen för ett delprojekt.

Du kommer att ha din placering på något av våra kontor längs sträckningen och lokala resor mellan delprojektkontor förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller har en annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med projekteringsledning eller projektledning av entreprenader
  • har god kunskap om olika entreprenadformer och entreprenadjuridik
  • behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete i stora anläggningsentreprenader

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ. Tjänsten som projektledare innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Tester kan förekomma som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-21

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej