Inaktiv platsannons

Analytiker/Underwriter Gruppavtal i Stockholm

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

En spännande roll som Underwriter inom Motor & Specialty UW


- Är du intresserad av att prissätta och analysera risker?

- Är du driven och vill vinna stora avtal och nya affärer?

- Gillar du kombinationen av statistik och finans?  

I sådana fall tror vi att du kommer att trivas hos oss på Motor & Speciality Underwriting i Stockholm. Teamet är organisatoriskt placerat inom Företags divisionen under Underwriting. Teamet består av personer med skilda bakgrunder, men med ett gemensamt intresse i att förstå och beskriva lönsamhet och risk genom finansiella, statistiska och matematiska modeller. I framtiden kommer troligtvis mycket inom UW-analysen att automatiseras och vi ser därför ett stort behov av kompetenser som kan hantera vägen dit, och samtidigt förbättra nuvarande riskanalysmetoder.

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer mestadels hantera gruppavtal som innehåller företags- och motorförsäkringar men det kommer även förekomma underwriting inom specialproduktslösningar och andra arbetsuppgifter med mer eller mindre avancerad karaktär. Du arbetar nära andra UWs samt avtalsansvariga (KAM) för att tillsammans utveckla befintliga gruppavtal, säkerställa lönsamhet och räkna på nya avtal samt förnya affärer. Din yttersta uppgift är att riskbedöma och prissätta, så att vi vet att vi tar rätt betalt för den risk vi accepterar.  

För att få ovan på plats behöver du driva analyser och förstå utvecklingen av bl.a. försäljningen och skadekostnaden och dess utveckling för respektive avtal. Så datahantering genom program som Excel, SAS eller liknande är något du dagligen jobbar med. Resultaten/slutsatser/rekommendationer som du kommer fram till, ligger till grund för stora affärsbeslut, där Din rekommendation och insikter kommer vara betydelsefulla i hur vi beslutar att hantera avtalen framåt.  

Arbetet innebär frihet men samtidigt krävs det att du tar ett stort eget ansvar i att utveckla processer, metoder och dig själv. Arbetet medför också att du kommer att hjälpa till med att hitta och bygga lösningar som är anpassad för framtiden Bland annat med att hitta nya möjligheter i befintliga och framtida lösningar genom automatisering och/eller robotisering. Det är något som kommer att göras tillsammans, både inom vår underwriting-organisation men även med andra avdelningar inom Trygg-Hansa.

 

Din profil:

För att du ska lyckas och trivas i rollen tror vi att:

• du är flexibel, lösningsorienterad och sätter dig snabbt in i nya situationer

• du kan analysera och hanterar större mängder information

• du är avancerad användare av Excel. Kunskaper i SAS/R/Radar eller motsvarande

program är väldigt meriterande men inte ett krav.

• du kan beskriva finansiella skeenden med matematiska och statistiska analyser som du

sedan kan beskriva på ett pedagogiskt och strukturerat sätt

• du har en akademisk bakgrund. Troligtvis med en examen: i matematik, statistik eller

från någon teknisk utbildning.

• du är en person som gillar att arbeta i team och i större projektgrupper

• du är bekväm i att argumentera för din analys/slutsats

 

Tjänsten erbjuder

En spännande och utvecklande möjlighet, där du själv kan påverka på din roll och där uppgifterna skiljer sig mycket åt, dagarna ser oftast helt olika ut. Du kommer att ha kontakt med många olika stakeholders inom företaget så det finns goda möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling.

 

Ansökningsanvisningar

Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Jesper Bergwall
070–1683004 alt. jesper.bergwall@trygghansa.se. Du ansöker genom att skicka in ditt CV och personligt brev.

   

Fackliga kontaktpersoner:

FTF Elisabeth Sandblom, tfn 070-1683668

SACO Cecilia Jarlstedt, tfn 070-1683428




Trygg-Hansa har runt 1350 medarbetare på 15 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA - en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se. Följ oss på Facebook: och LinkedIn:

Jobbar du redan på Trygg-Hansa?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@trygghansa.se

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)