Inaktiv platsannons

Redovisningsekonom till huvudkontoret Stockholm

Om tjänsten

Vill du arbeta som Redovisningsekonom i ett spännande bolag som har ett viktigt samhällsuppdrag? Är du driven och vill utvecklas och ta nästa steg inom redovisning? Då kan tjänsten som redovisningsekonom på Systembolaget vara helt rätt tjänst för just dig!

Systembolaget är nu i behov av att rekrytera en redovisningsekonom till gruppen Bokslut och Finansiell controlling.

Om rollen

Denna roll ingår i gruppen Bokslut och Finansiell controlling som ligger under Redovisningsenheten. Gruppen består av 7 personer och du rapporterar till gruppchefen. I rollen ser vi gärna att du använder din nyfikenhet och ifrågasätter, kommer med idéer och vill vara med och påverka för att skapa än mer digitala och effektiva processer på ekonomiavdelningen.

Som redovisningsekonom kommer du bl a:

  • Ansvara för bokslut, kontoavstämningar och årsredovisning för IQ initiativet AB
  • Ansvara för löpande bokföring av Systembolaget AB:s dotterbolag IQ initiativet AB
  • Delta i bokslutsarbetet i Systembolaget AB samt vara med och utveckla bokslutsprocessen
  • Arbeta med löpande avstämning av butikernas likvidflöden såsom bankkort, växel och dagskassor samt presentkort i samarbete med ytterligare två kollegor med eget ansvar för ett antal butiker
  • Delta i att ge butikerna support rörande redovisningsfrågor

I rollen arbetar du med många kontaktytor såväl inom gruppen, enheten och andra delar av organisationen som externt och du bör känna dig trygg och bekväm i att kommunicera med olika parter. Du ansluter till ett kunnigt team där du får möjlighet att fortsätta utvecklas inom ditt yrkesområde i ett spännande och inkluderande företag.

Kvalifikationer och erfarenheter

Vi söker dig som har en kandidatexamen i företagsekonomi eller motsvarande och några års erfarenhet av redovisning och bokslutsarbete. Har du erfarenhet av kassaredovisning är det meriterande.

Som person är du nyfiken och sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter och nya affärssystem. Du tycker om att samarbeta med andra och du har en positiv inställning till din omgivning och bidrar till en bra prestationsmiljö för hela gruppen. Du utrycker dig tydligt och förmedlar information till andra på ett inspirerande sätt och ser god service som en självklarhet. Du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande med en mycket god administrativ förmåga. Du är positiv, pålitlig och kan självständigt slutföra uppgifter inom utsatta tidsramar och driver på dina ansvarsområden med god planering och prioritering. Du är analytisk och ser möjligheter och tycker om att driva förbättringsprocesser framåt. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Mpya Finance. Du söker tjänsten . Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Urval och intervjuer kommer att ske fråni mitten av augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Om din utveckling på Systembolaget

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Om oss

Du kommer arbeta på Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården, mitt i centrala Stockholm i trevliga lokaler som dessutom har en egen lunchrestaurang. Bokslutsgruppen som ingår i Redovisningsenheten inom Ekonomi & Administration, hanterar bl.a. kassaredovisning, bokslut och extern rapportering.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb