Inaktiv platsannons

HR-specialist inom arbetsrätt Stockholm

Om tjänsten

Som HR-specialist hos Sveriges ledande grossist och affärspartner till måltidsbranschen har du en roll med stor påverkan på organisationens arbete. Hos oss får du kombinera dina erfarenheter och kunskaper kring arbetsrätt, förhandling, avtal, lönesättnings- och villkorsfrågor när du driver företagets agenda på ett strategisktoch strukturerat sätt. Du kommer att arbeta med frågor som påverkar många medarbetare och som bidrar till att bibehålla och utveckla Martin & Servera som ledande grossist inom måltidsbranschen.

Om rollen

Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt inom områden som arbetsrätt, förhandling, avtal, lönesättning och villkor. Du får göra djupdykningar inom organisationsteori, lönebildning och arbetsrätt men också träffa ledare och fackliga företrädare i samband med de olika bolagens utvecklingsarbete. I den här rollen får du möjlighet att arbeta med projekt från start till slut, från första idé till implementering, både som deltagare och som projektledare, men du kommer även att undersöka, utvärdera och förbättra befintliga processer.

Du kommer till exempel få projektleda koncernens årliga lönerevision och du kommer att arbeta med förberedelser och genomförande av fackliga förhandlingar, kompetensutveckla chefer och HR-personal inom arbetsrätt samt titta på ersättningsfrågor som lönerevision, lönekartläggning och lönemodeller.

Inom koncernen är vi många olika bolag i olika branscher vilket gör att du i din roll får möjligheten att arbeta med koncernövergripande komplexa frågor. Du stöttar hela koncernen inom dina områden och arbetar tätt tillsammans med koncernens HR-medarbetare, chefer, fackliga organisationer och andra intressenter.

Du tillhör koncernens HR-avdelning och rapporterar till förhandlingschefen. Du ingår i ett litet team som jobbar tätt ihop och har roligt, men vi ställer också höga krav på det vi levererar och driver förändring som gör skillnad.

Det händer alltid nya saker och du kommer att behöva undersöka frågor ur nya synvinklar, så det här är utan tvekan en roll där du kommer att utvecklas.

Vem vi tror att du är

Idag arbetar du kanske som HRBP, HR-specialist med inriktning mot arbetsrätt, förhandling eller ersättningsfrågor. Eller så är du verksam som HR-chef i ett mindre bolag, med erfarenhet från arbetsrättsliga processer, förhandlingar och villkorsfrågor.

Du har intresse och förståelse för hur HR:s roll kan påverka och du kan inspirera, övertyga och kommunicera på ett säkert sätt. Du är trygg i dig själv och har lätt för att skapa förtroende och relationer. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Du arbetar strukturerat och noggrant och är mån om att dina leveranser håller hög kvalitet.

  • Du har som lägst högskole-utbildning med beteendevetenskaplig inriktning exempelvis PA-programmet eller något som kan bedömas likvärdigt
  • Du har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt
  • Du har arbetat självständigt i arbetsrättsliga processer, exempelvis MBL-förhandlingar
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt

Det är meriterande, men inte avgörande om du jobbat med frågor som rör villkor, lön och ersättning, har goda kunskaper Excel och Powerpoint, jobbat med både tjänstemän och kollektivanställda samt har B-körkort (du behöver inte ha egen bil). Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektarbete.

Lika viktigt

Lika viktig som du och din kompetens är för vår utveckling hoppas vi att företaget kan utveckla dig. Hos oss får du gott om möjligheter att växa in i nya utmaningar.

Martin & Servera är en arbetsgivare som driver ett målinriktat arbete för hållbarhet, miljö och sociala frågor. Vi jobbar aktivt för mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Ditt ursprung, den du är och dina erfarenheter berikar både vårt företag och våra kunder. Vårt mål är att få en så stor mångfald som möjligt i vår personalgrupp. Därför söker vi kvinnor och män i alla åldrar och från alla delar av världen. Du som har rätt kompetens och är nyfiken på oss är varmt välkommen att söka tjänsten!

Tjänsten innebär resor, ibland med övernattningar. Tjänsten är delvis en ny befattning, en heltidsanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Din arbetsplats är på vårt huvudkontor i Årsta.

Rekryteringsprocessen

Ansökan sker med personligt brev och CV, senast den 29 september vill vi ha din ansökan. Vi planerar att genomföra intervjuer över telefon under vecka 41 och på plats i våra lokaler under vecka 41 och 42.

För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess även personlighetstester.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Logistik / Transport | Heltidsjobb (förstajobb)