Inaktiv platsannons

Projektledare maskininvesteringsprojekt Motortillverkningen i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Motorbearbetningen, DM, bearbetar strategiska artiklar till Scanias motorer. Produktionsteknik ansvarar för att stötta produktionsprocessen i att hantera nya produkter och ny utrustning som skall föras in i produktionen.

Just nu är motorbearbetningen inne i en mycket intressant fas där framtidens produktionsstruktur innebär många spännande investeringsprojekt.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?

För att kunna skapa världens bästa lastbilsmotorer behöver vi projektledare som ser till att vi får världens bästa produktionsprocesser. Du kommer ansvara för ett eller flera investeringsprojekt som behövs för att vi ska kunna nå det målet.

Kommunikation är en huvuduppgift för dig som projektledare. Tex ska tekniska krav förklaras, tidplaner följas upp och avtal förtydligas. Internt på Scania kommer du ha täta kontakter med R&D, Inköp och vår systerfabrik i Brasilien mfl. Kommunikationen med våra leverantörer utanför Scania kommer ha stor inverkan på projektets resultat. Periodvis kommer därför tjänsten innebära resor.

I arbetsuppgifterna ingår bla att:

  • Leda projekt för anskaffning av produktionsutrustning
  • Ansvara för projektets kvalité, tidplan och kostnad
  • Installera och starta upp den nya produktionsutrustning tillsammans med linjeorganisationen

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Din bakgrund

  • Du har erfarenhet av projektledning. Det är meriterande om dessa projekt har varit inom fordins- eller verkstadsindustrin.
  • Goda kunskaper i engelska är ett krav.
  • Vi tror att du har civil- eller högskoleingenjör men arbetslivserfarenhet kan uppväga akademiska meriter.

Är det här du?
Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att sätta dig in i olika tekniska frågeställningar. En god social förmåga är viktig då arbetet innebär många kontaktytor inom och utanför Scania.

För ytterligare information
Kontakta gärna Anders Briland , alternativt på mob nr 0700860566

Publicerad den

08-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej