Inaktiv platsannons

Servicetekniker fastighetsunderhåll STC i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Till vår avdelning Underhåll STC söker vi nu en Servicetekniker med engagemang och driv.

Vi söker en Servicetekniker till Fastighetsunderhåll på STC i Södertälje. På STC sker all forskning och utveckling för Scania vilket innebär att ingen dag är den andra lik. Vi erbjuder ett mycket omväxlande arbete i en organisation med goda personalförmåner.

Dina arbetsuppgifter

Som Servicetekniker kommer du ansvara för drift och underhåll av våra process- och mediainstallationer. Vårt uppdrag är att se till att provceller och testriggar har rätt tillgänglighet året om och att alla kontorslokaler har rätt inomhusklimat. Det ingår även planering och genomförande för avhjälpande- och förebyggande underhåll, kontakt med leverantörer och deltagande i olika projekt. En viktig del av ditt arbete är att se till att anläggningarna inom ditt område utnyttjas så energi- och kostnadseffektivt som möjligt.

Tjänsten innebär att man ej är placerad i ett fack utan jobbar brett inom vad som dyker upp under en vecka. Exempel på arbetsuppgifter under en och samma vecka skulle kunna vara;

  •  Byta lysrör eller en trasig kran på kontoren ute i verksamheten
  •  Byta en trasig kran eller stopp i avlopp
  •  Utföra FU på diverse utrustning och hjälpa våra byggkollegor med mindre arbetsuppgifter
  •  Hjälpa kunder vid frågor om förbättringar och energieffektiviseringar
  •  Undersöka ventilationen i en byggnad där det verkar stå still och vara kvavt

Din profil

Vi söker dig som har en bred kunskap inom fastighetsundehåll inom VVS, bygg, mek och lite el, samt flera års erfarenhet av liknande arbete. För denna tjänst gäller att du är noggrann samt har ett högt säkerhetstänk. Då du har daglig kontakt med våra kunder är känsla för service en viktig egenskap. Du kommer tillhöra en underhållsgrupp men de flesta arbeten sker självständigt vilket ställer kvav på eget driv och initiativkraft. Du är serviceinriktad och positiv, ser problemlösning som en utmaning och brinner för teknik. B-körkort är ett krav samt kunskaper i engelska i tal och skrift.

Ytterligare information

Anställningstyp: Heltid, dagtid med flex.

Vid frågor eller funderingar vänligen kontakta Juha Orava, Underhållsledare, tfn: 08 – 553 897 74 eller Claes Hellberg, Underhållschef, tfn: 08-553 723 29

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej