Inaktiv platsannons

Systemtestingenjör i Västerås

Om tjänsten

Kom till ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.

Du blir en del av ABB Measurement and Analytics i Västerås, en affärsenhet inom ABB:s affärsområde Industrial Automation. Vi utvecklar och erbjuder ett heltäckande program av produkter för kraftmätning och dimensionsmätning som används inom olika processer och industritillämpningar för övervakning, styrning och optimering. Våra unika mätprinciper är väl anpassade för svåra tillämpningar, vilket har gett oss en lång kedja av nöjda kunder. Vi är världsledande inom våra affärsområden och har en stor marknadsandel över hela världen. “Vi mäter med stolthet det som andra inte kan” och med din hjälp så kan vi förbättra vårt kundvärde ytterligare.

Vi söker nu dig som vill bli systemtestingenjör för vår framtida generation av produkter och lösningar inom mätning och analys.

Dina ansvarsområden
 • Du tar en viktig roll i produktutvecklingsprocessen för att testa våra produkter innan de släpps ut på marknaden.
 • Du utvecklar teststrategier och testmetoder, inkluderat automatiserad testning.
 • Du ansvarar för system- och miljötest och för korta och långsiktiga förbättringar i testområdet samt utvecklar testutrustning mot ökad grad av automatisering.
 • Du arbetar tillsammans med kunniga och engagerade kollegor i ett dedikerat team. Det är en öppen och hjälpsam attityd i gruppen där kunskap förmedlas mellan gruppmedlemmarna. Samtidigt förväntas du ta stort ansvar för ditt eget arbete.
 • Vi arbetar i en internationell och innovativ miljö med många möjligheter för personlig utveckling och kontakter över världen. Measurement and Analytics erbjuder en kultur där det är naturligt att dela kunskap och hjälpa varandra, och där vi ständigt strävar efter att förbättra oss själva.
 • Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.
Din bakgrund
 • Civilingenjörsexamen i datavetenskap, elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande.
 • Minst några års arbetslivserfarenhet, gärna inom testning, testmetodik och testautomation, samt god kunskap inom modern mjukvaruutveckling.
 • Som person är du serviceinriktad, strukturerad och lösningsorienterad. Du har högt eget driv, tar ett stort ansvar för dina uppgifter samt är duktig på att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
 • Du är en lagspelare med stark samarbetsfömåga och är öppen för nya idéer, samt en passion för att analysera och föreslå lösningar.
 • Eftersom du blir en del av ett globalt företag, behöver du tala och skriva obehindrat både på svenska och engelska.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis