Inaktiv platsannons

Examensarbete: Sammanslagning av stereomätningar till global 3D representation i Linköping

Din framtida... På uppdrag av kund behöver vi nu utveckla vidare förmågan att fusionera överlappande stereomätningar till en global 3D modell. Världens representation skall på ett effektivt sätt kunna uppdateras allt eftersom...

Om tjänsten

Din framtida utmaning

På uppdrag av kund behöver vi nu utveckla vidare förmågan att fusionera överlappande stereomätningar till en global 3D modell. Världens representation skall på ett effektivt sätt kunna uppdateras allt eftersom kamerariggen navigerar runt och samlar nya stereoobservationer, samtidigt som det är viktigt att behålla de bästa mätningarna från en viss position. Valet av datastruktur och förmågan att utföra beräkningar parallellt kommer vara viktigt för att nå en hög prestanda i systemet. Huvuddelarna i exjobbet handlar om att välja och implementera metod för hur världen skall representeras, uppdateras och renderas.

För att kunna göra ett snabbt och robust system är det viktigt noggrant studera och utnyttja systemets förutsättningar. Det finns goda möjligheter att samla in och använda testdata från en skarp miljö för att utvärdera vald algoritm.

I examensarbetet ingår en grundlig litteratursökning för att välja den metod som bäst lämpar sig för att lösa problemet. Vald algoritm skall implementeras och integreras i ett befintligt system.

Resultatet skall rapporteras skriftligt och det ska hållas en halvtids-/slutpresentation på Saab.

Vad du blir en del av

Saab Dynamics har en lång tradition inom bildbehandlingsområdet och är kompetenscenter för bildbehandling i Saab-koncernen. Bildbehandlingssektionen består just nu av ett tiotal personer och arbetar många olika tekniker inom bildbehandlingsområdet.

SAAB har en lång erfarenhet av stereoteknik och 3D rekonstruktion och kan med en implementation av SLAM (simultaneous localization and mapping) i realtid scanna ett område och bygga en 3D karta från ett eller flera kalibrerade stereopar.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis