Inaktiv platsannons

Algorithms for detection, tracking and interpretation of objects i Järfälla

Om tjänsten

Bakgrund:

Avionics Systems är en verksamhet inom den globala flyg- och säkerhetskoncernen Saab. Vi utvecklar och tillverkar kvalificerad elektronik, programvara och mekanik för flygplan, helikoptrar och andra krävande applikationer. De flesta av våra projekt drivs i en internationell miljö och vi levererar bland annat produkter till två av världens största flygplanstillverkare, Airbus och Boeing.

För att kunna framföra ett flygplan på ett säkert sätt är det viktigt att piloten har en god uppfattning om sin omgivning. Omvärldsuppfattningen baseras dels på information som piloten får genom att visuellt studera sin omgivning, men till stor del även på information som tillhandahålls från olika typer av navigerings-, säkerhets- och beslutsstödsystem. För att minska kollisionsrisken är det viktigt att piloten har tillgång till information om höjden på terräng (exempelvis bergstoppar) och positionen av luft- och markbaserade objekt (exempelvis andra flygplan, broar och byggnader) som befinner sig i flygplanets närhet. Denna typ av information tillhandahålls av ett antal system, såsom exempelvis Automatic Dependent Surveillance – broadcast (ADS-B), Traffic Collision Avoidance System (TCAS) och Terrain Awareness and Warning System (TAWS). Vidareutveckling av dessa system för att förbättra detektionskapacitet, varnings- och beslutsstödförmåga är ett kontinuerligt pågående arbete.     

Examensarbetet går ut på att identifiera, utvärdera och implementera lämpliga algoritmer för detektion, spårning och tolkning av objekt som befinner sig i flygplanets omgivning. Utvärdering av aspekter relaterade till beräkningskomplexitet och praktisk användbarhet är en central del av arbetet.  Examensarbetet är en del av att större projekt som syftar till att integrera olika typer av navigerings-, säkerhets- och beslutsstödsystem med syfte att förbättra pilotens omvärldsuppfattning och därigenom minska risken för kollision med såväl terräng som med luft- och markbaserade objekt.

Arbetsbeskrivning:

  • Litteraturstudie av algoritmer för detektion, spårning och tolkning av objekt i bilder (datorseende)
  • Evaluering av detektionsförmåga, robusthet, komplexitet etc. för de undersökta algoritmerna
  • Implementation av en eller flera algoritmer. Val av algoritm(er) baseras på utfall från evalueringen       
  • Egna förslag kring ämnet

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:

  • studerar till civilingenjör inom tillämpad matematik, datateknik, teknisk fysik eller liknande
  • har ett intresse av att arbeta med algoritmutveckling och datorseende

Omfattning

1 - 2 personer.

Examensarbetet är tänkt för Masternivå (30hp) 
 

Start
Januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort Järfälla.
 

För mer information kontakta:

Mikaela Lokatt,

Per-Olof Jacobson,

Publicerad den

30-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis