Inaktiv platsannons

Kommunikatör och besökskoordinator i Grängesberg

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Vill du jobba med att stärka Spendrups kommunikativa förmåga och närvaro? Kommunikationsavdelningen växer och behöver förstärkning med en kollega som jobbar lokalt med medarbetar- och externkommunikation samt vår besöksverksamhet.

Avdelningen

Kommunikationsavdelningens uppgift är att vårda och utveckla Spendrupsvarumärket genom egna och andras kanaler. Vi arbetar med att skapa intressant och relevant kommunikation som engagerar medarbetare och omvärld och vi jobbar nära såväl produktionen och HR som marknad och sälj. Vi har ett redaktionellt arbetssätt och målsättningen att med lekfullhet och precision skapa bästa möjliga genomslag med begränsade resurser.

Med några av Sveriges starkaste dryckesvarumärken i huset, en passion för smakupplevelser och bryggarhantverk i fjärde generationen finns många berättelser vi vill dela med oss av. Hållbarhetskommunikation hör också till kommunikationsavdelningen och är ett av våra viktigaste teman att driva och kommunicera kring.

Uppdraget 

Tjänsten är ny och är uppdelad i en del kommunikation och i en del besöksverksamhet. Den övergripande uppgiften för tjänsten är att stärka Spendrups Bryggeris kommunikativa förmåga och närvaro internt och extern i framförallt lokala och regionala sammanhang. Du kommer även att ha det övergripande ansvaret för drift och utveckling av besöksverksamhet i Grängesberg i rollen som besökskoordinator.

Som kommunikatör jobbar du mot våra lokala och regionala mediarelationer och samhällskontakter. Du planerar, producerar och distribuerar nyheter till interna och externa intressenter. Exempelvis material till vårt intranät, digitala infoskärmar samt hemsida.

Som besökskoordinator ansvarar du för driften och utvecklingen av besöksverksamheten. Du samordnar besök, inför, under och följer upp efteråt. Du kommer att ha ett team av guider till din hjälp vid besök som du även ansvarar för att koordinera inför och under besök.

Som en del av kommunikationsavdelningen kommer du att vara en del av Spendrups redaktionella arbete och verka som samordnare av den lokala ”korrespondentgruppen” i Grängesberg.

Din profil
  • eftergymnasial utbildning inom kommunikation, media, PR, marknad eller sälj
  • minst tre års erfarenhet av kommunikationsarbete som kommunikatör, konsult eller journalist
  • att anordna event eller driva besöksverksamhet är meriterande
  • mycket god svenska i tal och skrift, god engelska i tal och skrift
  • goda kunskaper inom Officepaketet
  • bekväm i den digitala världen
  • B-körkort är ett krav

Som person är du handlingskraftig, du tar ansvar för uppgifter och driver processer vidare. Du är lösningsorienterad, ser problem och möjligheter samt jobbar för förbättring och utveckling t.ex. av besöksverksamheten. Du har lätt för att ta kontakt med människor och bygger långsiktiga relationer såväl internt som externt. Du har koll på lokalmedier och omvärldsbevakar. Vi ser det som en fördel om du har kunskap om varumärkesbyggande och förståelse för marknad för att se hur vi som företag kan figurera i olika mediesammanhang.

Vi erbjuder dig
  • Besöksverksamheten är en ny gren inom Spendrups där du får möjlighet att arbeta fram ett koncept och driva något nytt.
  • Jobba självständigt med kommunikativt innehåll i olika format som text, bild och film
  • Möjligheterna att bidra till en kommunikativ organisation och stärka Spendrups redan starka position som regional arbetsgivare.
Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenheter.  

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 3 november
Tillträdesdag: efter överenskommelse
Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid
Placeringsort: Grängesberg

Publicerad den

22-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Grängesberg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis