Inaktiv platsannons

Matglad Redovisningsansvarig med passion för ordning och reda Stockholm

Om tjänsten

Sorundahallarna består av bolagen Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött och Fiskhallen Sorunda, som är dotterbolag inom Martin & Servera-koncernen. Vi är Sveriges främsta restauranggrossister inom frukt & grönt, kött & chark samt sjömat. Vi är ca 500 anställda i fem orter: Stockholm, Göteborg, Mora, Hässleholm och Nyköping. Vi är stolta över vår höga kvalitet och goda service där våra medarbetares engagemang och kunskap avgör vår framgång och framtidsresa.


Vi söker dig som vill jobba som Redovisningsansvarig och har en förkärlek för hög service och välfungerande processer.

I Sorundahallarna står vi inför ett affärssystemsbyte och vår nuvarande redovisningsansvarige går nu in i en roll i det projektet, varför vi behöver hitta en ny klippa att luta oss emot i redovisningsfrågor.


Bland våra kunder finns de mest kräsna krögare som Sverige kan presentera. Vi tar oss an uppdraget att överträffa kundernas förväntningar vilket ställer höga krav på vår prestation och organisation. Vi söker dig som inser att en god relation med kunder, leverantörer och medarbetare är grunden för fortsatt framgång. Du förstår också att det behövs ordning och reda och förmodligen blir du lite irriterad när man har processer som inte fungerar optimalt, men… ”om man bara ser till att rätt uppgifter matas in från början, så slipper vi att lägga tid på att korrigera i efterhand” … processer är till för att förbättras! Vi ser det som meriterande om du tar med din personliga favoritminiräknare och kanske en egen pekpinne.


Hos Sorundahallarna jobbar vi med glädje med att köpa, sälja och utveckla produkter som våra kunder inte kan klara sig utan. Vi ser individers olikheter som styrkor och har insett att våra stjärnsäljare kanske inte är de bästa administratörerna och det är här du och kollegorna på ekonomiavdelningen kommer in! Du är förmodligen inte världsbäst på att sälja eller köra lastbil, men du är grym på redovisning, att analysera, administrera och räkna och du har en fantastisk personlighet som är trygg i relationen med kunder, leverantörer och medarbetare. Vi är ett glatt, engagerat gäng som nu har en lucka för en person som kanske helst sitter och analyserar balansräkningar eller formulerar rutinbeskrivningar dagarna i ända, men som också uppskattar att ha kul på jobbet.


I Norrköping finns koncernens gemensamma ekonomicenter där den löpande redovisningen hanteras och som redovisningsansvarig hos Sorundahallarna kommer du att ha ett nära samarbete med kollegorna där. Ditt huvudansvar som redovisningsansvarig hos oss är att säkerställa att vi har en korrekt redovisning och vid bokslut ligger fokus på analys av intäkter, omkostnader och lager. Du ansvarar också för hantering av kreditfrågor. Du är placerad på Sorundahallarnas ekonomiavdelning tillsammans med tre kollegor och rapporterar till ekonomichefen.


Du kommer vara den i företaget som ansvarar för ekonomidelen i affärssystemet, vilket bl.a. kan innebära att initiera utveckling i systemet, eller i gränssnitt eller sidosystem kopplat till våra ekonomiprocesser. Du kommer att delta i och leda det löpande arbetet på ekonomiavdelningen och vara delaktig i bokslutsarbetet. Om du ska trivas och lyckas i rollen krävs att du har en god planeringsförmåga och ett affärsmässigt tänkande. Du bör också trivas i att driva förändring, vara duktig på att kommunicera och på att bygga relationer. Det händer alltid mycket saker hos oss och du får räkna med att driva och delta i projekt som kan handla om allt från implementering av nya system eller verksamheter till ren lönsamhetsförbättring.


Arbetet är självständigt och du ges stor möjlighet att påverka ditt eget arbete och utveckla avdelningens arbete framåt. Rollen innebär många kontaktytor såväl internt med vårt ekonomicenter, chefer, säljare och inköpare, som externt med kunder och leverantörer.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde är enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är i Västberga som ligger precis söder om Stockholm city.

Din profil
Om du har läst annonsen så här långt så har du förhoppningsvis fått en hyfsad bild av vem vi söker, men lite mer konkret kan nämnas att:

 • Hos dig är service en medfödd talang som du längtar efter att få visa upp.
 • Du har studerat ekonomi på en tillräckligt avancerad nivå för att i kombination med flera års erfarenhet av redovisningsarbete vara självgående och trygg i rollen som redovisningsansvarig hos oss.
 • Du har erfarenhet av ekonomi-/affärssystem och kopplingar till och från systemet och du är öppen för att lära dig mer om tekniken bakom.
 • Du har goda kunskaper i Office-paketet och särskilt goda kunskaper i Excel.
 • Du har god kunskap i svenska språket i tal och skrift och ett öga för tydlighet. Vissa av våra kunder och leverantörer är inte svensktalande, varför du även bör kunna prata engelska obehindrat.
 • Du är strukturerad och gillar ordning och reda. Det betyder att du nog är ganska fyrkantig, men inte rigid. Du tar in information och tänker vidare två steg framåt, och ser sen hur man på ett bra sätt sorterar och strukturerar för att förbättra processen framöver.
 • Du har båda fötterna på jorden. Hos oss har många medarbetare till och med händerna i myllan när så krävs, så vi vill att du också är sugen på att hugga in och gräva när så krävs.
 • Om du har erfarenhet från branschen och är matintresserad så är det meriterande!

Du erbjuds

 • Kollegor med kunden i fokus och djup kompetens om våra produkter. Exempelvis har vi matnördar som gärna pratar marmoreringsgrad på kött, kan rabbla 50 sorters potatis eller vet bästa vatten och tid för hummerfiske.
 • En familjär, handlingskraftig, flexibel och jordnära organisation med korta beslutsvägar.
 • En arbetsplats i moderna lokaler i Västberga.
 • Ett arbete i bolag med starka varumärken, med en positiv utveckling och mycket stolthet.
 • Gym, frukostmacka och färsk frukt på arbetsplatsen.
 • Det som du i övrigt kan tänkas behöva, som fast lön, friskvårdsbidrag samt möjlighet att köpa hem våra fantastiska produkter till bra pris.

Kontakt

Publicerad den

28-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Logistik / Transport | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis