Inaktiv platsannons

Business controller i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du arbeta nära produktion i ett globalt företag? Vill du ta ett stort ansvar, bidra till vår verksamhetsstyrning samt ha goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara just dig vi söker till vår ekonomiavdelning på Scanias Transmissionstillverkning. Vi är en liten avdelning där samarbete och gemenskap är av största vikt för att klara alla utmaningar och samtidigt ha roligt på jobbet.

Scania i Södertälje tillverkar fordon för transportsektorn och är en ledande aktör på världsmarknaden inom framtidens transportlösningar. Produktionsenheten DX Transmission Manufacturing är beläget vid Scanias huvudkontor i Södertälje. Här arbetar cirka 800 personer som tillverkar komponenter till Scanias växellådor och drivna axlar samt framtidens elektrifierade drivlina.

Som anställd på vår ekonomiavdelning kan du i stor omfattning vara med och påverka utvecklingen och kulturen på funktionen genom den du är – och arbetet du gör. För att nå våra mål behöver vi nytänkande och positiva medarbetare som utvecklas. Vi på ekonomiavdelning för transmissionsbearbetningen arbetar tätt med ekonomiavdelningen på transmissionsmonteringen. Totalt är vi åtta personer och har ansvar för verksamhetsstyrning och redovisning av den totala växellåds- och axelproduktionen i Södertälje. Avdelningen jobbar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten med hjälp av Scanias produktionssystem. 

Controller till DX Transmission Manufacturing
Som Business Controller arbetar du med prognos, uppföljning och analys av verksamheten på olika nivåer samt uppföljning och analys av kostnader per produkt och process. Du arbetar för att controllingen håller hög kvalitet och stöttar verksamheten genom proaktiv controlling. Arbetet innebär att delta i förbättringsarbete gällande processer och arbetsmetoder och även utveckling av verksamhets- och ekonomistyrningen. Du bidrar aktivt till fabrikens verksamhetsstyrning och hjälper till att säkerställa långsiktig effektivitet.

Tjänsten ger dig möjligheter att förstå vad som driver hela värdekedjan, från utveckling, inköp och produktion till marknad och kund. Du kommer att få koppla produktkostnadsanalyser till hur man strategiskt och framgångsrikt driver en bearbetningsfabrik. Tjänsten innebär många kontaktytor med medarbetare och chefer inom produktionsledning, teknik och ekonomi.

Kravprofil
Vi söker dig som har stort driv och ambitionen att klä verksamheten i siffror genom att vara nära produktionen. Du är civilekonom och/eller civilingenjör eller har motsvarande kompetens. Du är analytisk, noggrann och har förmåga att driva frågor och processförbättringar självständigt. Du är en god kommunikatör som gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar. Du är en van systemanvändare och har goda kunskaper inom Microsoft Excel samt behärskar engelska i både tal och skrift. Du gillar att arbeta självständigt såväl som i grupp och trivs med att arbeta på en mindre avdelning där det gäller att på eget initiativ ta tag i och äga sina uppgifter. Du är öppen, ödmjuk och har lätt för att samarbeta. Vi tror att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Vad Scania erbjuder dig
Scania erbjuden en stimulerande och utmanade roll i en dynamisk arbetsmiljö. Du kommer att ha ett stort nätverk inom Scania. Tjänsten erbjuder en framgångsrik kandidat en solid grund för vidareutveckling inom företaget.

För mer information
Daniel Färnqvist, Finance Manager Transmission Manufacturing, 08-553 517 66.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis