Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör CAD-support i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Utvecklingen av elektrifierade och självkörande fordon är just nu inne i en intensiv fas med allt fler spännande tekniska lösningar. Detta innebär nya förutsättningar för alla komponenter i fordonets elsystem, inte minst kablagekomponenter. Gruppen Harness Component Design ansvarar för kablagekomponenter till Scanias lastbilar och bussar. Det innefattar alla delar som behövs för att bygga kablage såsom kablar, kontaktdon, terminaler, kabelskydd m.m. Vi är en sammansvetsad grupp män och kvinnor med stort engagemang för vårt uppdrag. En av våra medarbetare kommer att gå vidare till nya utmaningar och därför söker vi nu en ersättare till henne.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta med att skapa CAD-underlag i 2D och 3D i pågående utvecklingsprojekt för olika komponenter på Scania. Främst kommer du att bistå den egna gruppen med underlag för kablagekomponenter men också ett flertal andra grupper som vi supporterar för andra komponenter. För den som har viljan att utvecklas inom rollen finns goda utvecklingsmöjligheter inom vår organisation. Till din hjälp i rollen som CAD-support har du erfarna kollegor och ett gott samarbete i organisation som gärna delar med sig av sina kunskaper.

Din profil
Vi söker dig som vill vara en kugge i ett utvecklingshjul. Du är van att arbeta i grupp och kommunicerar enkelt med andra. Du är kundorienterad och vill förstå kundens behov. Du har god struktur i arbetet och sätter självständigt upp egna delmål för att driva arbetet framåt mot våra övergripande mål. Du talar och skriver obehindrat både svenska och engelska. Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör (maskin, produktutveckling eller motsvarande), med intresse för teknik och produktutveckling eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi arbetar aktivt med mångfald i våra rekryteringar och välkomnar alla sökande som stämmer in på profilbeskrivningen.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.
För mer information  
Kontakta gärna Emma Skoglund, gruppchef, 08-553 50553.

Publicerad den

28-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis