Inaktiv platsannons

Digitaliseringsexpert i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Vi erbjuder nu ett utvecklande och spännande jobb som digitaliseringsexpert!

Avdelningen Energi, Media och Underhållsutveckling, QT, är en relativt ny avdelning på ca 12 personer. Hos oss har du möjlighet att påverka avdelningens arbetssätt och framtida utveckling.
Vi arbetar med att stödja Projekt, Förråd, Produktions -& Anläggningsunderhåll samt Scanias produktion. Vi supporterar med tekniskt stöd, forum & nätverk, utbildning & träning samt utveckling och förbättring av arbetssätt och metoder.


Din roll/Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ansvarig för digitalisering samt system Power BI. Till dina huvuduppgifter hör ansvaret för global utveckling, förvaltning och nyttjande av funktionerna med integrerade applikationer för digitalisering samt för Power BI. Rollen är en del av teamet IS/IT inom Energi, Media och Underhållsutveckling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Delta i och driva utvecklingsprojekt relaterat till digitalisering, Power BI och närliggande applikationer
  • Säkra och utvärdera digital funktionalitet
  • Arbeta för att höja kompetensen i verksamheten genom bland annat utbildningar
  • Nära samarbete med systemförvaltning och se till att vi har en fungerande supportfunktion för verksamheten


Vi söker dig som har
Du har en ingenjörsutbildning motsvarande högskolestudier 180hp eller motsvarande. Du har en bakgrund inom underhåll och är van med att arbeta med digitala lösningar samt Power BI. Du behärskar engelska flytande i tal samt skrift.

Det är viktigt att du känner dig trygg i sociala sammanhang, att du tänker affärsmässigt samt att du kan bygga och upprätthålla goda relationer. Du är självständig, initiativrik och fungerar väl i team.


För ytterligare information kontakta
Roland Dahlström, Avdelningschef, tfn: 08-553 896 62

Plats: Södertälje
Anställningstyp: Heltid

Publicerad den

29-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis