Inaktiv platsannons

15 hp – HRC som produktionsutrustning? i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Bakgrund

Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

Framtida produktionsutrustning består bland annat av kollaborativa robotar, HRC (Human Collaborative Robots). För att möta den industriförändring som sker behöver Scania utvärdera införande av HRC inom monteringen.

Mål

Syftet med examensarbetet är att förstå konceptet HRC för att i sin tur besvara vad Scania kan dra för fördelar utav ett HRC-införande utifrån takttid, kvalitet och ergonomi.

Uppdragsbeskrivning

  • Benchmarking inom monteringsindustrin utifrån hur andra företag har infört HRC.
  • Analys av vilket montage som går att anpassa med en HRC-cell.

Er profil

Vi söker er som studerar till högskoleingenjörer med inriktning mot produktion eller robotik. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildning/linje/inriktning

Antal studerande: 2

Startdatum för ex-jobbet:  VT 2019

Beräknad tidsåtgång: 10 veckor

Kontaktpersoner och handledare

Kristoffer Källgren, Produktionsteknisk Gruppchef, 0700810646,

Publicerad den

28-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis