Inaktiv platsannons

Säkerhetssamordnare i Sundbyberg

Om tjänsten

Om jobbet

Nu etableras AML Middle Office, en ny enhet inom Svensk Bankverksamhet, som kommer att bestå av analytiker och specialister inom AML/KYC. Våra analysteam på AML Middle Office ansvarar för analys, kundriskbedömningar och hantering av Svensk Bankverksamhets komplexa kunder inom företags- och privatsegmenten. Vi genomför så kallad Enhanced Due Diligence (EDD) – en fördjupad analys och granskning – inför inledande av en ny affärsförbindelse och kontinuerlig uppföljning (ODD) av sådana kunder. Vi stödjer också affärsverksamheten i arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Vi söker en säkerhetssamordnare som i huvudsak kommer att arbeta med samordning mellan Middle Office och andra intressenter inom banken. Som samordnare säkerställer du snabba kontaktvägar och avlastar enhetens chefer och medarbetare i syfte att säkerställa hög effektivitet och god samverkan både internt och externt. Du ansvarar för ställningstaganden avseende risk- och säkerhetsfrågor vid avslutande av kundrelationer, så kallad offboarding. I rollen ingår även ansvar för enhetens operativa beslutsforum till stöd för Head of Middle Office. I egenskap av "gate-keeper" för enhetens operativa beslutsforum koordinerar och samordnar du våra operativa utredningar, kvalitetssäkrar vid behov samt bereder ärenden för beslut.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

För att passa in i rollen har du relevant examen från universitet eller högskola. Du har tidigare erfarenhet av att vara chef (gärna inom detta område), arbetat med säkerhetsfrågor och erfarenhet från analys- eller utredningsarbete.

Som person bör du vara nyfiken, analytiskt lagd, engagerad, drivande, professionell och prestigelös, ha hög integritet samt ha förmågan att arbeta självständigt. God planering, ett strukturerat arbetssätt och hög leveranskapacitet är nyckeln till framgång.

Du kanske tidigare har jobbat med
  • Samordnare inom en brottsbekämpande myndighet
  • Chef
  • Biträdande Kontorschef
Möjliga nästa karriärsteg
  • Andra specialistroller inom AML/Risk på Swedbank
  • Chefs- och ledarroller inom AML/Riskområdet på Swedbank
Varför jobba med mig och mitt team?- Angelica Wallmark

Min målsättning är att bygga en organisation som präglas av stark teamanda och hög ambition med en tydlig förväntansbild på vad vi ska åstadkomma tillsammans. För mig är teamet nyckeln till framgång och jag sätter ett stort värde på att fånga teamets vilja, kompetenser och erfarenheter för att ständigt förbättra och effektivisera verksamheten.

Jag värdesätter kommunikation och förväntar mig att alla i mitt team bidrar till ett öppet, omtänksamt och enkelt klimat. Du som individ är viktig och jag coachar när du behöver stöd och utmanar dig när du är redo för utveckling.

Jag är driven, positiv och prestigelös och en uttalad lagspelare. Känner du att det här låter spännande, utmanande och roligt? Sök!

 

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Publicerad den

25-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundbyberg | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis