Inaktiv platsannons

Assistent i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Assistent. Vi vill ha din ansökan senast den 1 november.

Vill du arbeta som assistent i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Som arkivassistent är din huvudarbetsuppgift återsökning samt utlämning av arkivmaterial vid förfrågningar från allmänhet, egna myndigheten och forskare. Du kommer att göra sekretessbedömningar av det material som lämnas ut. I din roll arbetar du självständigt med  arbetskamrater runt dig som har stor erfarenhet och kompetens vilka alltid ställer upp när det behövs stödjande hjälp. På kontoret är det idag 13 medarbetare och en chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • en gymnasieexamen med inriktning administration alternativt en gymnasieexamen i kombination med erfarenhet av administrativt arbete eller arkivarbete
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • erfarenhet av att arbeta i olika datasystem
  • erfarenhet av att ta emot och förmedla information
  • god kunskap i Office-paketet

Det är meriterande om du har

  • arbetat inom offentlig sektor
  • erfarenhet av att arbeta serviceinriktat med stort kundfokus
  • kunskap om lagstiftning och regelverk gällande arkivfrågor

För att lyckas i rollen ser vi att du är serviceinriktad samt anpassar dig till olika personer-och möjligheter att hitta informationen som efterfrågas. Du har ett strukturerat arbetssätt. Din samarbets-och kommunikationsförmåga är god genom att du kan ta till dig information i olika sammanhang samt på ett tydligt sätt förmedla vidare information.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat mellan 191201-201231.

Placeringsort är Mölndal och intervjuort är Göteborg vilka planeras att ske vecka 47.

Tester kan komma att användas i urvalsprocessen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-01

Publicerad den

24-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis