Inaktiv platsannons

Projektingenjör Opto 2.0 i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör Opto 2.0. Vi vill ha din ansökan senast den 1 november.

Vill du arbeta som Projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i programmet för European Rail Traffic Management System, ERTMS, inriktning Opto2.0? Projektet genomför modernisering av trafikverkets optofiberanläggning och är förutsättningsskapande för ERTMS programmets signalsystemsbyte. Projektet omfattar drygt 10.500 km varav 600 km är inom vägområdet.

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledaren och avlastar och biträder denne i hela processen. Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, att planerings- och projekteringsprocessen följs och anpassas till uppdraget, samt att arbetet genomförs enligt de lagar och bestämmelser som finns. Du bistår projektledaren i interna och externa kontakter och medverkar vid byggmöten och ta fram underlag för att följa upp leveransen från entreprenör.

I rollen som projektingenjör biträder du en eller flera projektledare, bland annat genom att stödja i planering, administration och uppföljning framförallt med fokus på:

 • tid
 • kostnad
 • innehåll
 • risker
 • resurser
 • kvalitet
 • säkerhet
 • miljö 
 • arbetsmiljö.  
Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning på masternivå om minst 300 hp med teknisk inriktning
 • har erfarenhet av att leda andra
 • har några års erfarenhet av logistik, organisationsutveckling, kvalité och/eller produktionsstyrning
 • har körkort för personbil
 • talar och skriver svenska obehindrat och har goda kunskaper i engelska

Meriterande är certifiering i något systematiskt ledningsverktyg som t.ex. Six Sigma eller liknande.

Som person har du ett tydligt ledarskap där du är självgående, initiativtagande och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du har därtill en mycket god analytisk förmåga. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. VI kommer att hålla intervjuer i Örebro den 13 nov. 

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. 

#LI-DNI

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-01

Publicerad den

25-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis