Inaktiv platsannons

Delprojektledare projektering Nyköpings Resecentrum

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Delprojektledare projektering Nyköpings Resecentrum. Vi vill ha din ansökan senast den 11 november.

Vill du bli Delprojektledare för projekteringen av Nyköpings Resecentrum - inom Ostlänkens produktionsenhet Nyköping - en del av Sveriges största infrastrukturprojekt? Vill du vara med och forma Sveriges nya generation järnväg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är ett megaprojekt i storleksordningen 54 miljarder! Mer info om projektet hittar du via länkarna längst ner.

Arbetsuppgifter

Som Delprojektledare projektering ansvar du för framdrift och uppföljning av upphandlade konsulters framtagande av bygghandlingar avseende tid, kostnad och omfattning. Du har det övergripande ansvaret för att samtliga aspekter som Trafikverket ansvarar för i projekteringsskedet säkerställs, vilket förutom de tekniska lösningarna bland annat omfattar miljökrav, produktionsplanering, arbetsmiljökrav och gestaltningsfrågor. Du är även ansvarig för samverkan med externa intressenter och sidokonsulter gällande samordning av projekteringen.

Du ingår i projektorganisationen och arbetar i nära samarbete med övriga delprojektledare, projektledare och projektingenjörer. Till projektets hjälp finns Trafikverkets tekniska specialister och övrigt verksamhetsstöd som bistår med specifik kunskap inom ett stort antal områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att arbeta med teknisk projektering
  • har erfarenhet av arbete med infrastrukturprojekt och/eller anläggningsprojekt
  • har erfarenhet av en ledande befattning i projekteringsuppdrag, t ex projekteringsledare, uppdragsledare eller projektledare
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att ha arbetat i stora projektorganisationer med många gränssnitt
  • har erfarenhet av att bygga upp en projekteringsorganisation
  • har erfarenhet av arbete med järnvägsprojektering (BEST)

Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har även en bra problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Utöver detta har du god samarbetsförmåga och tycker det är roligt att arbeta tillsammans med andra. Tjänsten kräver även att du har en stark egen motor och kan jobba självständigt. Du ser till hela organisationen och är generös med den information som behövs för att nå önskade resultat.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-11

Publicerad den

25-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Nyköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis