Inaktiv platsannons

Projektledare i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 10 november.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområde Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med samhällsutvecklande mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Trafikverket planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Hässleholm och Lund. Den nya järnvägen skapar möjlighet för snabbare resor mellan storstadsregionerna, smidigare arbetspendling och avlastar Södra stambanan. Mer om projektet: https://www.trafikverket.se/nara-dig/skane/vi-bygger-och-forbattrar/hassleholm-lund-dubbelsparig-hoghastighetsjarnvag/

Projektorganisationen kommer att växa och över tid skapa nya utmaningar för dig som vill utvecklas tillsammans med dina kollegor.

De roller vi söker är:

  1. I rollen som biträdande projektledare lokaliseringsutredning kommer du att ansvara för del av kontrakterad konsults arbete med att upprätta lokaliseringsutredning. Du säkerställer att ditt ansvarsområde levereras av kontrakterad konsult enligt beslutad tid, kostnad och innehåll. Tillsammans med övriga i projekt Hässleholm-Lund, ansvarar du för ledning, styrning och uppföljning av konsult. Du arbetsleds av projektledare lokaliseringsutredning.
  2. I rollen som processansvarig projektledare lokaliseringsutredning kommer du att ansvara för arbetet med att leda och styra konsulten i processen för framtagande av lokaliseringsutredning. Du kommer att arbeta nära ansvarig för miljöbedömningsprocessen. Du arbetsleds av projektledare lokaliseringsutredning.
  3. I rollen som biträdande projektledare omvärld kommer du att ansvara för del av projektets samrådsprocess och kontakter med våra intressenter. Projektledare Omvärld ansvarar för samrådsprocessen i lokaliseringsutredningen och samtliga kontakter med våra intressenter.
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har ingenjörsexamen om minst 180 hp (120 p) inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet från projekt- eller uppdragsledning
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

För roll 2:

  • har erfarenhet från arbete i flera skeden av Trafikverkets planläggningsprocess för järnvägs- och/eller vägplan

För roll 3:

  • har erfarenhet av att arbeta med samrådsprocesser
Övrig information

Intervjuer för tjänsten kommer hållas 20/11, 21/11, 25/11, 26/11 samt 28/11. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-10

Publicerad den

22-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis