Inaktiv platsannons

Projektledare Signalteknik i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Signalteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 10 november.

Vill du arbeta som projektledare signalteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som projektledare signalteknik inom järnväg är du ett stöd i ERTMS programmets samtliga skeden, från planering till genomförande men du arbetar framför allt i projekteringsskedet. Du arbetar bland annat med funktions- och produktbeskrivningar, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser.

I rollen har du ett tydligt ansvar att koordinerar frågor och utmaningar inom hela BEST-området där du även är ett tydligt stöd för organisationen inom ditt teknikområde signal.

Som projektledare signalteknik kommer du vara en del av flera team inom projektering som arbetar med att driva och styra projekteringsuppdrag, ta fram anbudsförfrågningar och tekniska specifikationer.

Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, normer och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister.

Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor är ett naturligt inslag i verksamheten.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst 5 års arbetslivserfarenhet som projektledare, teknikansvarig eller motsvarande i signaltekniska järnvägsprojekt
  • har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom signalteknik
  • har kunskaper i entreprenad- och konsultjuridik samt kunskap i projektmetodik
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering, entreprenader och byggledning
  • har erfarenhet av att upprätta förfrågningsunderlag
  • har erfarenhet som projektledare, teknikansvarig eller motsvarande i beställarorganisation i järnvägsprojekt
  • har erfarenhet från projekterings- och/eller entreprenaduppdrag i järnvägsprojekt

För att lyckas i rollen ser vi att du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har också har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Vidare är du är initiativtagande och har god förmåga att planera och strukturera.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-10

Publicerad den

24-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis