Inaktiv platsannons

Systemtekniker IT i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker IT. Vi vill ha din ansökan senast den 15 november.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

En vanlig dag som Systemtekniker ...

kommer du i den här tjänsten att vara med och arbeta i våra SCCM-miljöer med konfiguration, drift, vidareutveckling och livcykelhantering. Du kommer att delta i det löpande arbetet med drift och förvaltning av lösningarna i både operativ- (väg/järnväg) och administrativ miljö. Du kommer också att delta i olika uppdrag inom SCCM och arbeta med applikationspaketering. Det ingår även i dina arbetsuppgifter att löpande ta fram och uppdatera dokumentation och systembeskrivningar.

Som SCCM tekniker är du personen som driver arbetet kring de delar du är specialist på och blir på så sätt teknikern som ger nytta hela vägen ut till både väg- och järnvägsnät samt administration. Du har självklart stöd av kollegor och ledare för att komma framåt. Det vardagliga arbetet innebär att du hjälper till att släcka incidenter och jobbar med avancerad problemlösning samtidigt som du utför ett proaktivt arbete med nya versioner av både system och program.

Du arbetar även bland annat med:

 • att proaktivt underhålla klientplattformen (patchning, konfigurering)
 • att paketera och distribuera applikationer
 • GPO hantering
 • att implementera förändringar i klientplattformen
 • automation med hjälp av PowerShell
 • arbeta med ärenden (incidenter, problem, change) som berör vår IT-miljö

Du kommer att ingå i ett engagerat och positivt team på enheten "It-arbetsplats" bestående av totalt 32 kollegor som arbetar med olika områden inom enheten. Vi är utspridda på 4 orter i landet men genom tät dialog dagligen, stöttar och hjälpa vi varandra att uppfylla våra gemensamma mål!

Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska
 • har erfarenhet från arbete som SCCM-tekniker
 • har erfarenhet från arbete med applikationspaketering
 • har flerårig erfarenhet av arbete inom Microsofts klientplattformar

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete i AdminStudio.
 • har erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemet Remedy.
 • har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller annan offentlig sektor

Som person

 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har du ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge alt. Göteborg

Intervjuort: Borlänge alt. Göteborg

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-15

Publicerad den

25-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis