Inaktiv platsannons

Controller i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 12 november.

Vill du arbeta som controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning. Tjänsten är ett vikariat till och med december 2020.

Som controller arbetar du med att planera, budgetera, följa upp verksamheten, prognostisera och att kritiskt analysera och granska utfall. I arbetsuppgifterna ingår att tolka och bryta ner direktiv och anvisningar för den egna verksamheten. Du sammanställer och kvalitetssäkrar också rapporteringen av verksamheten samt arbetar med ad hoc analyser vid behov och kan ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag till ledningen. Du verkar i nära samarbetet med verksamhetens chefer och avdelningens övriga controllers och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom avdelningen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en civilekonomexamen med inriktning mot controlling/redovisning, alternativt så har du en annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer som likvärdig
  • flera års arbetslivserfarenhet som controller eller erfarenhet av arbete inom ekonomiområdet, som vi bedömer som likvärdig från en statlig myndighet alt. motsvarande större organisation
  • har jobbat i ett större affärssystem
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet

Det är meriterande om du

  • har jobbat med projektuppföljning och projektredovisning
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår att samarbeta brett med bl a chefer och controllers i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga samt bibehålla relationer. Vidare ser vi att du är duktig på att förmedla information på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du är uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat med start omgående t o m december 2020.

Placeringort: Solna eller Göteborg

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-12

Publicerad den

22-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis