Inaktiv platsannons

Controller i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 5 november.

Vill du arbeta som controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Vi söker en controller till Underhållsdistrikt Syd.

Du kommer att arbeta som stöd vid uppföljning och kontroll av så väl det interna arbetet som av anlitade entreprenörer och konsulter.

I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt stödja och vägleda verksamheten inom distriktet genom att följa, analysera och rapportera verksamhetens resultat. Det innebär bl.a. praktiskt stöd till projektledare och chefer i budget- och prognosarbete. Du analyserar och ser avvikelser, samband och trender i den egna verksamheten samt beskriver konsekvenser och föreslår korrigerande åtgärder. Det innebär bl.a. att du månadsvis sammanställer och rapporterar det ekonomiska läget inom ditt ansvarsområde samt efter beslut hanterar ev. korrigeringar.

Det innebär även att bereda beslutsunderlag, stödja i verksamhetsplanering, samt att stödja vid införande av nya arbetssätt/verktyg.

Du kommer att ta fram rapporter och presentationer och utbilda i tillämpning av arbetssätt och verktyg.

Underhållsdistrikt syd har ca 100 medarbetare fördelade på sju enheter, varav enhet verksamhetsstyrning har 15 medarbetare. Du kommer att arbeta mycket tillsammans med övriga controllers på enheten, chefer och medarbetare på avdelningens projektenheter samt ingå i nätverk tillsammans med controllers på andra avdelningar.

Resor förekommer i arbetet främst till våra kontor i regionen, men även nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god kunskap i redovisning och ekonomistyrning
  • har goda kunskaper inom Office-paketet och mycket goda inom Excel
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket såväl i tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete som controller
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
  • har erfarenhet av arbete med infrastruktur- eller byggprojekt
  • har erfarenhet av arbete med mål och mått

Som person är du är noggrann, analytisk och strukturerad och har förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. För att du ska bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, pedagogisk och har förmågan att anpassa budskap och förmedla information till olika typer av grupperingar. Du har även en god problemlösande analysförmåga och arbetar proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-05

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis